«Νυχτερινός Εκφωνητής»: Η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, προβάλλεται στη Λευκωσία 11 ΙούλιοςΙούλ 2024 20:30 - 24 ΙούλιοςΙούλ 2024 20:30

Κινηματογράφος

Τη νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «Νυχτερινός Εκφωνητής» προβάλλει στην Κύπρο ο κινηματογράφος Πάνθεον, στη Λευκωσία, από τις 11 μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Η 5η μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού είναι ένας ρομαντικός φόρος τιμής στο ραδιόφωνο και στην Αθήνα και παράλληλα ένας γλυκόπικρος στοχασμός επάνω στις χαμένες ευκαιρίες της ζωής.

Υπόθεση:

Ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής την βραδιά που γίνεται 50 και συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους, ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του. Άξονας της εκπομπής είναι η αναζήτησης ενός ξεχασμένου έρωτα σε εκκρεμότητα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο μηνύματα που διέσωσε
ένας παλιός τηλεφωνητής. Βγάζοντας στον αέρα τα παθιασμένα ηχογραφημένα μηνύματα από τις αρχές του ‘90, θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτήν την γυναίκα και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει.

Ανάμεσα σε απαρχαιωμένα τεχνικά μέσα (κασετόφωνο, μπομπινόφωνο, πικάπ, τηλεφωνητή) και τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής, στέλνει τα ραδιοκύματα για να διαχυθούν στην αθηναϊκή νύχτα και να ανασύρουν ξεχασμένα πρόσωπα, αστικά τοπία, τα ερείπια της αρχαίας Αθήνας ονειρικά ιδωμένα με νοσταλγία και ραδιοφωνικό ρεμβασμό́, τις αναμνήσεις ενός
μακρινού έρωτα και της θητείας του στην προεδρική φρουρά, καθώς εξελίσσεται ένας μεταμεσονύχτιος μαραθώνιος που μια συνομήλικη δρομαίας τον ακούει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να του τηλεφωνήσει.

Σε ένα αφηγηματικό πλαίσιο που φτιάχνει η μαγεία του νυχτερινού ραδιοφώνου, η εκπομπή των δύσκολων γενεθλίων θα γίνει ένα ταξίδι λυτρωτικής αυτογνωσίας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ρένος Χαραλαμπίδης
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελευθερία Στάμου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Παραγωγή: Boo Productions
Με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, FRONTSTAGE & EN LEFKO 87.7
Χρώμα: Έγχρωμο
Διάρκεια: 74’
Διανομή: Danaos Films

Προβολές: 11 - 24 Ιουλίου, καθημερινά στις 20:30, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λευκωσία

Εισιτήρια: pantheon-theatre.com

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org