«Μουσική ως Αέναο Φως»: Πασχαλινή συναυλία στη Λάρνακα 22 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 20:30Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα

Μουσική

Η σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου, ο βιολονίστας Νίκος Πίττας, ο πιανίστας Ζμπίνεκ Μαρούσκα και η χορωδία «Εμμέλεια» υπό τη διεύθυνση της Ελένης Κυπριανού, παρουσιάζουν τη συναυλία υπό τον τίτλο «Μουσική ως Αέναο Φως».

Η συναυλία θα δοθεί την Δευτέρα, 22 Απριλίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Μέσα από προσεγμένες εκτελέσεις και ερμηνείες οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν δημοφιλή μουσικά έργα, σε διαφορετικές γλώσσες, με κύριο χαρακτηριστικό τους το πολύπλευρο φάσμα νοημάτων και μηνυμάτων που εκπέμπουν αέναα, τώρα και δια πάντα.

Ανάμεσα στα έργα που θα ακουστούν ξεχωριστή θέση κατέχει το «Casta Diva» από την όπερα «Norma» του Μπελίνι, ένα κόσμημα λυρικής τέχνης που συνδέθηκε άρρηκτα με τη θεϊκή φωνή της Μαρίας Κάλλας. Ξεχωρίζουν επίσης τα γεμάτα κατάνυξη έργα όπως τα «Ave Maria» των Τζούλιο Κατσίνι και Τζουζέπε Βέρντι αντίστοιχα, «Panis Angelicus» του Σεζάρ Φρανκ και το συγκλονιστικό «Αdagio» του Αλμπινόνι.

Από τις Εβραϊκές Μελωδίες του Μ. Ραβέλ και τα τρυφερά τραγούδια Stara Matka και της Αγάπης (Píseň lásky) των Α. Ντβόρακ και Γ. Σουκ, η μουσική σκυτάλη περνά στην χορωδία για το αριστούργημα του Ντάριους Λιμ «Call of the Angels» και το εμβληματικό βυζαντινό τροπάριο «Κύριε των Δυνάμεων». Ένα δυνατό φινάλε προσφέρεται από όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής, με τα δημοφιλή κλασσικά crossover κομμάτια, «Τhe Prayer» και «Hallelujah», σφραγίζοντας με τρόπο εντυπωσιακό την όλη μουσική εμπειρία των ακροατών.

Είσοδος: 10 ευρώ

Εισιτήρια: ticketmaster.cy & ACS Courier και από το ταμείο του Θεάτρου πριν την έναρξη

Location

Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org