«Μια άλλη πατρίδα»: Θερινό θεατρικό αναλόγιο σε αυλή αγγλικού σχολείου 07 ΙούλιοςΙούλ 2024 20:00

Θέατρο

Το θεατρικό έργο του Τζούλιαν Μίτσελ «Μια άλλη πατρίδα», παρουσιάζεται από τις 02 Ιουλίου, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το θεατρικό έργο του Julian Mitchell «Μια άλλη πατρίδα» βραβεύτηκε ως Έργο της Χρονιάς στα Βραβεία Society of West End Theatre, το 1982. Σε αυτό το έργο έχουν πρωτοεμφανιστεί σπουδαίοι ηθοποιοί όπως Kenneth Branagh, Rupert Everett, Daniel Day Lewis και Colin Firth.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, δέκα Κύπριοι ηθοποιοί θα αποδώσουν σε θεατρικό αναλόγιο το σύστημα και την παρέα των αγοριών σε κάποιο Αγγλικό ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο της δεκαετίας του 1930. Η «σκηνή» θα είναι η βεράντα μιας τάξη της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και οι θεατές θα παρακολουθήσουν το αναλόγιο σε μια δροσερή αυλή το βράδυ, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino.

Το έργο «Μια άλλη πατρίδα» σκιαγραφεί τη λειτουργία του συστήματος και της διάκρισης, της καταπίεσης και του θεαθήναι… έννοιες που μάλλον άλλαξαν πολύ λίγο από το 1930. Οι μαθητές Guy Bennett (ρόλος βασισμένος στον γνωστό Άγγλο κατάσκοπο Guy Burgess) και Tommy Judd γίνονται φίλοι διότι και οι δύο είναι «outsiders» – εκτός τους συστήματος: ο πρώτος επειδή είναι ομοφυλόφιλος και ο δεύτερος επειδή είναι Μαρξιστής. Το σχολείο και το σύστημα έχουν παραδοσιακούς τρόπους μεταχείρισης για τους επαναστάτες. Αναδύονται ευθύνες, τύψεις, συμφεροντολογία και παραδειγματική τιμωρία. Πώς τα θύματα θα φροντίσουν τον εαυτό τους, πώς οι ιδεαλιστές θα προδώσουν τις αρχές τους, πώς οι φίλοι και υποστηρικτές θα αποχωρήσουν από το πλευρό των αδικημένων…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Μετάφραση: Ανδρέας Αραούζος

Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου

Φωτισμός: Νίκος Μυλωνάς

Παίζουν: Πάνος Μακρής, Μιχάλης Καζάκας, Αντρέας Κουτσόφτας, Εύρος Βασιλείου, Αντρέας Δανιήλ, Χάρης Αττώνης, Γιώργος Ευαγόρου, Νίκος Κοσώνας, Ανδρέας Αραούζος και ο μικρός Στέφανος Λάππας

Παραστάσεις:

02, 04, 05, 07, 08, 09, 10, 11, 12 Ιουλίου, στις 20:00, Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (Lloyds Building)

Είσοδος: €15 (συμπ. ένα ποτήρι Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino)

Εισιτήρια: ticketmaster.cy / ACS Courier

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org