«Μαρτυρίες Μνημονεύουν»: Ένα σκηνικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής 09 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 20:30 - 10 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 20:30

Θέατρο

To σκηνικό αφιέρωμα «Μαρτυρίες Μνημονεύουν», παρουσιάζεται από τις 03 Απριλίου και για έξι παραστάσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το αφιέρωμα είναι απότοκο έξι προσωπικών ιστοριών, βασισμένο κυρίως σε μαρτυρίες, αναφορές και καταγεγραμμένα γεγονότα από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974. Από μνήμες Κυπρίων που έζησαν τις μέρες της εισβολής – πρόσωπα όπως η Ελένη Φωκά και η Χαρίτα Μάντολες, στρατιώτες, δάσκαλοι, άνθρωποι της Κύπρου που ξεριζώθηκαν – γεννήθηκαν έξι θεατρικές μαρτυρίες καθώς και έξι τραγούδια.

Τα κείμενα και τους στίχους απέδωσε και έγραψε η Μαρία Χατζηαυξέντη, ενώ τη μουσική σύνθεση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Οι βιντεοπροβολές και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Νίκου Μυλωνά ενώ το σκηνικό αφιέρωμα σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος.

Οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Μουαΐμης, Έρικα Μπεγέτη Αννίτα Σαντοριναίου και Ιωάννα Σιαφκάλη θα εξιστορήσουν αυτές τις μαρτυρίες επί σκηνής, ενώ θα τραγουδήσουν o Ηρόδοτος Μιλτιάδους, η Μαρία Θεοδότου και η Άννα Γιαγκιώζη, με συνοδεία τριών μουσικών επί σκηνής, των Αντώνη Πολυκάρπου, Κωνσταντίνου Μακαρίτη και Νικόλα Τρύφωνος.

Το αφιέρωμα αποτελεί μια προσπάθεια να διατηρηθούν και να μεταδοθούν οι μαρτυρίες και οι ιστορίες από την περίοδο της τουρκικής εισβολής. Ενσωματώνοντας έξι προσωπικές ιστορίες, το αφιέρωμα φαίνεται να προσεγγίζει τα γεγονότα από διάφορες οπτικές γωνίες και να αναδεικνύει τις διαφορετικές εμπειρίες των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την περίοδο, με τον δυσκολότερο τρόπο, τα επαίσχυντα γεγονότα του κατακτητή.

Παραστάσεις:

03 Απριλίου 2024, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός

04 & 09 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου

05 & 06 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

10 Απριλίου 2024, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια: ticketmaster.cy και σε όλα τα ACS couriers

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org