Καρναβάλι Λεμεσού 2024 06 ΜάρτιοςΜαρ 2024 19:30 - 17 ΜάρτιοςΜαρ 2024 00:00

Φεστιβάλ

Σε ξέφρενους καρναβαλίστικους ρυθμούς θα ζει από την Πέμπτη, 07 Μαρτίου και για έντεκα ημέρες η Λεμεσός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
7.30 μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια
(οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας)
Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια φιλοξενεί για 17η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας με θέμα «Το καρναβάλι είναι χρώμα! Χρώμα στη ζωή! Χρώμα στην τέχνη!» της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

8:00 μ.μ.

Καλωσόρισμα του Λεμεσιανού καρναβαλιού

Με καντάδες από διάφορες ομάδες σε μια περιδιάβαση στα στενά και ρομαντικά δρομάκια της πόλης.

Η ομάδα Κανταδόρων Μοντέρνοι Καιροί τραγουδά στη οδό Γλάδστωνος.

Η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού τραγουδά στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου Λεμεσού.

Η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων τραγουδά στην Πλατεία Παντοπωλείου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2024

11.00 π.μ.
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

1.30 μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 5.00 μ.μ.

6.00 μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2024». Συμμετέχουν η παιδική χορωδία και η μικτή χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

6.00 μ.μ. Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.

Ρυθμό δίνει η ομάδα κρουστών Batukinio και ακολουθεί το συγκρότημα «The latin way of pop». Η pop και soul μουσική μασκαρεύονται και χορεύουν σε ρυθμούς από την Κούβα μέχρι και την Βραζιλία. Marguerita Freeks- τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης- πιάνο και ενορχηστρώσεις, Αντρέας Ροδοσθένους- ηλεκτρικό μπάσο, Οδυσσέας Τουμάζου- κιθάρα, Ανδρέας Στεφάνου- τύμπανα, Ρόδος Παναγιώτου- κρουστά.

7.00 μ.μ. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη  Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύεται η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες και οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου.

7.30 μ.μ. Η Βασίλισσα της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της για να ακολουθήσει η τελετή στέψης.

Ακολουθεί ένα καρναβαλίστικο πάρτι με τον Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα.

Τα άρματα των κανταδόρων καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού μαζί με τις ομάδες μαζορέττων θα παρελάσουν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Βραδιά Κανταδόρων

7.00 μ.μ. Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού

Διαδρομή: Εκκίνηση από το Κανάλι 6 στην Οδό Ειρήνης και κατάληξη στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Συμμετέχει η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον» και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

 

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

12:00 Η χορωδία της Μαρίας Διαμαντίδου και η μαντολινάτα της Γεωργίας Κόμπου τραγουδούν στην οδό Αγίου Ανδρέου με κατάληξη την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού.

3.00 μ.μ. Τα μέλη του Ποδηλατικού Όμιλου Λεμεσού με Καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατούν  μέσα στην πόλη.
Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

6.00 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. (Αγίου Ανδρέου)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

 

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

11.30 π.μ. Παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση

Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.

Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

Της παρέλασης θα προπορεύεται η Βασίλισσά της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου, με το εντυπωσιακό της άρμα. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

6.30 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι.

Χαρουπόμυλος Λανίτη

Έκθεση γελοιογραφίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν» και έκθεση φωτογραφίας από την ΦΕΚ Τμήμα Λεμεσού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 18 Μαρτίου 2024.

8.30 μ.μ.  Μπέσσυ Αργυράκη – Σοφία Αρβανίτη με 5μελές σχήμα.
Η αιώνια έφηβη Μπέσσυ, συναντά την εκρηκτική Σοφία που μαζί με το 5μελές σχήμα τους, υπόσχονται μια μουσική βραδιά, γεμάτη ρυθμό χορό και επιτυχίες.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

 

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

8.30 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη
«Let me Entertain you» με τον Δώρο Δημοσθένους, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στον πιάνο και μια εξαμελή μπάντα, υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη με το κέφι και τον αυθορμητισμό μιας εποχής ξεχασμένης, για να μας θυμίσει πως το τραγούδι και ο χορός είναι ο πιο ωραίος τρόπος διασκέδασης.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

 

Τρίτη  12 Μαρτίου 2024

8.00 μ.μ. Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Lemesos Media Group διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας.  Της παρέλασης θα προπορεύεται η βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.
Εκκίνηση: Αρχή της οδού Αγκύρας (μπροστά από το τζαμί)
Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30 μ.μ. «Ο χορός της Τρίτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα  Time Surfers θα μας παρασύρει και θα μας ξεσηκώσει σε ένα ρετρό πάρτι με ξένα και ελληνικά τραγούδια.

Το  καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

 

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

8.00 μ.μ. Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού

Χαρουπόμυλος Λανίτη

Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

 

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

8.00 μ.μ. ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ

Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο «Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού» διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Θα προπορεύεται η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.

8.30 μ.μ. «Ο Χορός της Πέμπτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στο μεγάλο χορό της Πέμπτης για να τραγουδήσουμε  και να χορέψουμε παρέα με το σχήμα Ευριδίκη- Μπλε Duets και εξαμελή μπάντα. Ένα πρόγραμμα με ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, εκρηκτικό, γεμάτο ρυθμό, ένταση και ηλεκτρισμό με ντουέτα έκπληξη και φυσικά μεγάλες επιτυχίες.

Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίζεται με μουσική και χορό από τον DJ Bereck.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

7.00μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Καντάδες και  καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, τη Χορωδία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες Αγίας Φύλας, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα , την Ορχήστρα Ωδείου Ελικώνας, οι Performers by Vassiliki Antoniou, την Παιδική Χορωδία, το Moυσικό Εργαστήρι της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, η Παιδική χορωδία Cantus του Οργανισμού Cantus Choral Music Centre Αγγελίνα Νικολαΐδου και η Νεανική Ορχήστρα και Παιδική Χορωδία Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Είσοδος: €5

9.00 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη
Ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα, με ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν σχέση με το καρναβάλι, με το δεκαμελές μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά.  Η ΄Έλενα Παπαπαναγιώτου, ο Γιώργος Σταματάρης, ο Γιώργος Καλοπαίδης και ο Γιώργος Ιωάννου μας παρασέρνουν σε μια βραδιά γεμάτη ρυθμό και διασκέδαση.

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

8:30 μ.μ. Πλατεία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ

THE BIG STREET PARTY – CARNIVAL EDITION Vol.8”

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΚΛΙΚ FM και CHOICE FM  διοργανώνουν για 8η συνεχόμενη χρονιά το καρναβαλίστικο BIG STREET PARTY.

Μουσική από διακεκριμένους DJ, shows και άλλες εκπλήξεις.

 

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

3.00 μ.μ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόληΘα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

7.00 μ.μ. Κανταδόροι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Τραγουδούν  οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον»  και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Από τις 6.30 μ.μ. θα τραγουδούν η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις με το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η ομάδα Κανταδόρων των επιμορφωτικών Κέντρων Λεμεσού.

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να τραγουδήσετε και να χορέψετε με τους Κανταδόρους.

9.00 μ.μ. Χαρουπόμυλος Λανίτη
«Στην ντισκοτέκ την παλιά»- μουσική παράσταση με ελληνικά τραγούδια από αγαπήθηκαν στις ντισκοτέκ των 60ς-80ς

Με τους Άντρια Αγγελή, Άννα Βιλανίδη, Βύρωνας Γιώρκας, Σωτήρης Κωνσταντή, Ανδρέας Πρωτοπαπάς, Άντρια Σουρουλλά

Απαραίτητη η εξασφάλιση προσκλήσεων μέσω της Ticketmaster

 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου

Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

1.00 μ.μ. Της παρέλασης θα προηγηθούν ηΦιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, το κόσμημα της Μεσογείου και τη συνοδεία της, με άρματα και ομάδες πεζών.

Τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού θα εμπλουτίσουν την φετινή παρέλαση.

9.00 μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με Πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους με DJ τον Πανίκο Καρπέτα σε ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, ρυθμό και χορό.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Διαδικασία διάθεσης εισιτηρίων ελευθέρας εισόδου για το Χαρουπόμυλο Λανίτη

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθούν στο Χαρουπόμυλο Λανίτη είναι δωρεάν για το κοινό.

Η διαδικασία εξασφάλισης προσκλήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, είτε μέσω την ιστοσελίδας www.ticketmaster.cy , είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier.

Η εξασφάλιση των  προσκλήσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός που θα μπορεί ένα άτομο να κρατήσει εισιτήριο είναι 4.

Όλες οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπούνται και λαμβάνονται φωτογραφίες για το αρχείο του Δήμου Λεμεσού για λόγους προβολής της εκδήλωσης σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας.

Εάν δεν επιθυμείτε να φωτογραφηθείτε / να βιντεοσκοπηθείτε / να προβληθείτε παρακαλείστε να ενημερώσετε τη Γραμματεία της εκδήλωσης [email protected]

Ενημερωθείτε για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για Δημότες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.limassol.org.cy

Πληροφορίες: 25 745919

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org