«Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας 08 ΜάιοςΜάι 2024 20:00

Θέατρο

Τη μονόπρακτη κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη με τίτλο «Η Βεγγέρα» παρουσιάζει την Τετάρτη, 08 Μαϊου, στις 20:00, στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, η σκηνή Εκτός Έδρας του ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία των Πολυξένης Σάββα και Αντωνίας Χαραλάμπους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια απρόβλεπτη επίσκεψη-προξενιό σ’ ένα μικροαστικό σπίτι της Αθήνας δίνει το έναυσμα για το ξέσπασμα μικροπαρεξηγήσεων, αδιάλειπτων εκρήξεων και ανατροπών. Η φαινομενικά τυπική συναναστροφή μεταξύ του ζεύγους Στενού και του κύριου και της κυρίας Νερουλού διακωμωδείται ανελέητα, καταλήγοντας σε μια παράλογη καταστροφή.

Η Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη, γραμμένη το 1894 είναι μια μονόπρακτη κωμωδία ηθών, με έντονο δηκτικό χαρακτήρα και σαρκαστικές αιχμές. Ο συγγραφέας αποτυπώνει τον κόσμο της εποχής του, διαγράφοντας την αδυναμία και την ηθική παραμόρφωση των προσώπων της. Αμάθεια, ξενομανία, υποκρισία και φαιδρότητα έρχονται στην επιφάνεια με περίσκεπτο τρόπο, και αναδεικνύουν νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος ως ατομικά και συλλογικά συμπτώματα του σήμερα.

Ρίχνοντας παιγνιώδες βλέμμα πάνω στους κωμικούς διαλόγους, τους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τις ευτράπελες καταστάσεις του έργου του Καπετανάκη, οι σκηνοθέτριες και ένας θίασος συνόλου προτείνουν μια ταχύρυθμη, ευχάριστη παράσταση. Ο σατιρικός λόγος φωτίζεται, το χιούμορ κλιμακώνεται, και το αστείο και η υπερβολή υπογραμμίζεται σε μια προσπάθεια παρουσίασης μιας σπαρταριστής κωμωδίας, η πραγματικότητα της οποίας παραμένει καίρια και διαχρονική.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πολυξένη Σάββα – Αντωνία Χαραλάμπους
Σκηνικά-Κοστούμια: Ορέστης Λαζούρας
Μουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία: Αναστασία Δημητριάδου (Nama Dama)
Χορογραφία-Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Βοηθός σκηνοθετριών: Σοφία Ιωάννου

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρονίκου, Ανδρέας Δανιήλ, Σοφία Ιωάννου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Πάνος Μακρής, Άντρεα Μαύρου, Ιζέλ Σεϊλανί

Είσοδος ελεύθερη

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org