Έκθεση του Στέλιου Καλλινίκου: «Calls and Songs» 05 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 19:00 - 09 ΜάιοςΜάι 2024 00:00

Εικαστικά

Η έκθεση του Στέλιου Καλλινίκου με τίτλο «Calls and Songs» παρουσιάζεται από τις 05 Απριλίου, στην γκαλερί eins, στη Λεμεσό.

"Για τη δεύτερη ατομική του έκθεση στη γκαλερί eins, ο Στέλιος Καλλινίκου παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν καταγράψει και μεταβάλει το περιβάλλον μέσω διαφόρων τεχνολογιών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τις συσκευές καταγραφής... Πέραν του λυρισμού της απεικόνισης σωμάτων, ζώων, φυτών ή ανθρώπινων κατασκευών, ο Καλλινίκου έχει μια σωματική/ιδεολογική στάση σε σχέση με τον φακό και την εικόνα, η οποία στη συνέχεια καθρεφτίζεται και επεκτείνεται στο κοινό που συμμετέχει στην πράξη της θέασης.

Παίρνοντας θέση μπροστά στις τεχνολογίες με τις οποίες καταγράφουμε τον κόσμο, ο Καλλινίκου τονίζει την απόσταση μεταξύ του σώματός του, του φακού, της εικόνας και αυτού που καταγράφεται. Κατ' επέκταση, διαφαίνονται οι αποστάσεις που διατηρούμε από αυτές τις τεχνολογιες οι οποίες συχνά τείνουν να γίνονται διάφανες. Η δουλειά του Καλλινίκου μας δίνει μια αίσθηση των βαθύτερων προεκτάσεων του να κοιτάμε και να καταγράφουμε τον κόσμο, δηλαδή των ευρύτερων πλαισίων μέσα στα οποία παράγονται, κυκλοφορούν και καταναλώνονται οι εικόνες - πολλά από αυτά τα πλαισια φαίνεται να εξαφανίζονται όσο περισσότερο κυκλοφορεί μια εικόνα. Μας προτρέπει να παρουμε και οι ίδιοι θέση σχετικά με το τι φανερώνεται και το τι τελικά παραμένει αθέατο σε όλες τις εικόνες που μας περιβάλλουν".

Απόσπασμα από το κείμενο της έκθεσης του Andrés Valtierra

Διάρκεια: 05 Απριλίου - 09 Μαΐου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή, 16:00 - 20:00, Σάββατο 11:00 - 14:00 ή με ραντεβού στο 99 522977

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org