‘Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Γιώργος Λανίτης: Εικόνες μιας ζωής” 08 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 19:00 - 15 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 00:00

Εικαστικά

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Γιώργος Λανίτης: Εικόνες μιας ζωής”, διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024, στις 19:00, στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφιοποιημένου αρχείου του φωτογράφου Γιώργου Λανίτη. Η ψηφιοποιήση του αρχείου έγινε από τη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Μάριος Ζέρβας, θα παρουσιάσει το έργο της ψηφιοποίησης (2017-2023) εκ μέρους της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ψηφιοποιήθηκαν και τεκμηριώθηκαν πάνω από 2700 τεκμήρια της σημαντικής προσφοράς του Γιώργου Λανίτη στον τομέα των Τεχνών. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκε φωτογραφικό υλικό πριν από την εισβολή του 1974, φωτογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων από την Κύπρο και το εξωτερικό, φωτογραφίες κατεχόμενων χωριών, μνημείων και εκκλησιών της Κύπρου, αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς και πλούσιο υλικό από πολιτικά γεγονότα, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό που καταγράφουν την ιστορία του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

Αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από τον φακό του Γιώργου Λανίτη και αναδεικνύουν το πάθος για τη δουλειά του και την αγάπη του για τον άνθρωπο και την Κύπρο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης την οποία θα συντονίζει η Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ και επικεφαλής του “Museum Lab” στο CYENS Centre of Excelence, Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ. Συμμετέχουν επίσης: ο Γιώργος Γεωργής (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Πρώην Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα), η Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου (φωτογράφος και δημοσιογράφος) και η  Έλενα Στυλιανού (Αν. Καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διευθύντρια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC].

Ευχαριστίες, εκ μέρους της οικογένειας, θα απευθύνει η Ανδρούλα Λανίτη.

Διάρκεια έκθεσης: 08 - 15 Απριλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 -18:00

Επιμέλεια έκθεσης: Έλενα Στυλιανού

Πληροφορίες: 25 002518

Eίσοδος ελεύθερη

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ψηφιοποιημένο φωτογραφικό αρχείο, το οποίο βρίσκεται στην ψηφιακή πύλη πολιτιστικής κληρονομίας της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org