Εκδήλωση Ενημέρωσης για τις Διατροφικές Διαταραχές 15 ΜάιοςΜάι 2024 19:00

Διαλέξεις

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές διοργανώνει Εκδήλωση Ενημέρωσης για τις Διατροφικές Διαταραχές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Μαϊου, στις 19:00, στη Δημοτική Αίθουσα Εκθέσεων (Πινακοθήκη) Λακατάμιας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη στη µνήµη της Παντελίνας Βασιλείου, που έχασε άδικα τη µάχη µε την ανορεξία τον περασµένο Αύγουστο. Στην εκδήλωση θα µιλήσουν ειδικοί στον τοµέα των Διατροφικών Διαταραχών.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα χαιρετήσουν η πρόεδρος του Συνδέσµου και κλινική διαιτολόγος, Άνδρεα Κωνσταντινίδου, καθώς και η Δρ. Ελένη Ανδρέου, κλινική διαιτολόγος (RD), πρόεδρος του Συνδέσµου Διαιτολόγων Κύπρου, πρόεδρος του ΜΑΖΙ (ίδρυµα Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας).

Στη συνέχεια στην παρουσίαση της η κλινική ψυχολόγος Δρ. Νάταλη Κκέλη, θα αναφερθεί στις διατροφικές διαταραχές και στα σημάδια αναγνώρισης τους, στους παράγοντες που συμβάλλουν στην έναρξη των διατροφικών διαταραχών, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας.

Τέλος, η Eating Disorder Recovery Coach και Eating Disorder Advocate, Άννη Μαρκιτάνη, θα µοιραστεί µαζί µας µερικές από τις προϋποθέσεις και την έννοια της πλήρους ανάρρωσης, υπογραµµίζοντας ότι αν και είναι δύσκολο να αναστραφεί ένας εγκέφαλος που εχει εγκλωβιστεί από την διατροφική διαταραχή, ωστόσο είναι δυνατό, εφικτό και αξίζει τον κόπο.

Σηµαντικό κοµµάτι της εκδήλωσης είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που λειτουργεί ως σύµβολο ελπίδας, παρουσιάζοντας τις φωνές ατόµων που έχουν προσωπική ή έµµεση εµπειρία µε τις διάφορες πτυχές των διατροφικών διαταραχών: εκείνων που έχουν υποφέρει από διατροφική διαταραχή, εκείνων που έχουν ξεκινήσει το ταξίδι της ανάρρωσης και εκείνων που έχουν υποστηρίξει έναν αγαπηµένο µέσα από τις προκλήσεις της διατροφικής διαταραχής.

Την συζήτηση συντονίζουν και παρουσιάζουν η Άννη Μαρκιτάνη και η Νάταλη Κκέλη.

Είσοδος ελεύθερη

Δήλωση συμμετοχής/Πληροφορίες: 99 803589

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org