Δυο παραστάσεις του Ιβάν Βιριπάγιεφ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου 31 ΜάιοςΜάι 2024 19:00 - 03 ΙούνιοςΙούν 2024 14:00

Θέατρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου συνεχίζεται από τις τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου, με δυο παραστάσεις του Ιβάν Βιριπάγιεφ. Πρόκειται για τις παραστάσεις «Ηλεκτρονικές συσκευές Mahamaya» και «Ο κόσμος των όμορφων πεταλούδων», οι οποίες θα παρουσιαστούν στο The Warehouse by ITQuarter, στο Καρνάγιο της Λεμεσού.

Στο έργο «Ηλεκτρονικές συσκευές Mahamaya» τέσσερις performers ξεδιπλώνουν μια εγκυκλοπαίδεια της σύγχρονης ζωής με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεν υπάρχουν χαρακτήρες με τη συνήθη έννοια. Στη σκηνή, που μοιάζει με μεγάλη οθόνη, τέσσερις ερμηνευτές θέτουν και απαντούν ερωτήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής: επιστήμη, πολιτική, οικογένεια, ναρκωτικά, σεξ, θρησκεία κ.π.ά. Το κοινό, μαζί με τους χαρακτήρες, οδηγείται στην απάντηση στο βασικό ερώτημα «ποιοι είμαστε πραγματικά;», η απάντηση στο οποίο βρίσκεται πέρα από τα όρια της γλώσσας.

Το έργο «Ο κόσμος των όμορφων πεταλούδων» βασίζεται σε ποιήματα που έγραψε ο Ιβάν Βιριπάγιεφ μετά τον θάνατο ενός στενού οικογενειακού φίλου. Ο ίδιος ο Ιβάν, μαζί με τη σύζυγό του, την Πολωνή ηθοποιό Καρολίνα Γκρούσκα, διάβασαν τα ποιήματα, μετατρέποντας την παραγωγή σε μια θεραπευτική συνεδρία. Είναι μια σειρά από συγκινητικά ποιήματα που υπάρχουν στο μεταίχμιο της πεζογραφίας, το καθένα από τα οποία χρησιμοποιεί τη μία ή την άλλη γνωστή μορφή, από κλασική έως την παρακλητική.

Τα βασικά θέματα που ερευνά ο συγγραφέας είναι η σωτηρία της ψυχής, η εύρεση του αληθινού μονοπατιού, η ικανότητα να βρίσκεται σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα, η θρησκευτική συνείδηση ​​και ο υπαρξιακός φόβος για το αναπόφευκτο.

Τη Δευτέρα, στο The Warehouse, θα πραγματοποιηθεί επίσης ανοιχτή συζήτηση με τον Ιβάν Βιριπάγιεφ και πάρτι με τη συμμετοχή του ιδίου και της πολωνικής κολεκτίβας Teal House, με έδρα τη Βαρσοβία.

Παραστάσεις:

«Mahamaya Ηλεκτρονικές συσκευές»: Παρασκευή 31 Μαΐου, 19:00 (ρωσικά), Σάββατο 1η Ιουνίου, 14:00 (ουκρανικά) & 19:00 (ρωσικά), The Warehouse by ITQuarter, Λεμεσός

«Ο κόσμος των όμορφων πεταλούδων»: Δευτέρα 03 Ιουνίου, 14:00 (μόνο για κατόχους Festival Ticket)

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org