"Wir sind wieder da": Σειρά συμμετοχικών εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου 29 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 19:00 - 15 ΑπρίλιοςΑπρ 2024 00:00Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Λευκωσία

Φεστιβάλ

Μετά από εκτεταμένες κατασκευαστικές εργασίες που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2023 για την αντισεισμική ασφάλεια του κτιρίου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Kύπρου, στη Λευκωσία, επιστρέφει και πάλι σε πλήρη λειτουργία.

Για να γιορτάσει την ολοκλήρωση αυτών των σημαντικών εργασιών, που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών, των επισκεπτών, του προσωπικού και των καθηγητών του καθώς και την προσβασιμότητα της αίθουσας εκδηλώσεων για ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα, το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Wir sind wieder da!" από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2024, οι οποίες είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες έχουν συμμετοχικό χαρακτήρα, και οι επισκέπτες που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διάφορα δώρα.

Η σειρά ξεκινά την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με την προβολή της ταινίας “All About Me”. Η ταινία για την παιδική ηλικία του Γερμανού κωμικού, συγγραφέα, τηλεοπτικού παρουσιαστή, σκηνοθέτη και τραγουδιστή Hape Kerkeling στις αρχές της δεκαετίας του 1970 βασίζεται στα απομνημονεύματά του και είναι σκηνοθετημένη από τη βραβευμένη Caroline Link. Είναι επίσης η "ταινία Φεβρουαρίου" της φετινής σειράς "Stadt, Land, Fluss" (Πόλη, χώρα, ποτάμι), η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Goethe on Demand και παρουσιάζει μια νέα ταινία κάθε μήνα. Από την επόμενη μέρα, 1η Μαρτίου, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την επόμενη ταινία από το σπίτι σας.

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς έχει έντονο μουσικό στοιχείο, καθώς πρόκειται για την προβολή της ταινίας "Love, Deutschmarks and Death" το Σάββατο, 02 Μαρτίου. Στο ντοκιμαντέρ του, ο Cem Kaya παρουσιάζει τη σύγχρονη τουρκογερμανική ιστορία μέσα από τη μουσική. Μια συναρπαστική και ζωντανή καταγραφή της μουσικής κουλτούρας των μεταναστών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία τα τελευταία 60 χρόνια. Το Γκαίτε προσκαλεί το κοινό να φέρει μαζί ένα αντικείμενο που συνδέεται με τη μουσική, είτε πρόκειται για μια κασέτα, μια αφίσα ή ένα βιβλίο και να συμμετέχει σε μια χαλαρή συζήτηση για τη μουσική, τον πολιτισμό και τις αναμνήσεις. Καλεσμένη σε αυτή την εκδήλωση είναι η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου, η οποία θα μιλήσει για τις κυπριακές κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη μουσική τους.

Η σειρά εκδηλώσεών συνεχίζει τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου με μια βραδιά αφιερωμένη στο Ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας - το πιο γνωστό γειτονικό κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου. Προσκεκλημένοι θα είναι η Αντιγόνη Ηρακλείδου και ο Mete Hatay, οι οποίοι ερεύνησαν και έγραψαν σχετικά με το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο. Η εκδήλωση θα ταξιδέψει το κοινό στον χρόνο, καθώς οι καλεσμένοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις αναμνήσεις τους σχετικά με το ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία, τόσο γεωγραφικά όσο και ιστορικά. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της βραδιάς θα είναι και η βραβευμένη συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου, με την οποία θα ετοιμαστούν κάποιες από τις συνταγές ποτών που παρουσιάζονται στο πρόσφατο βιβλίο της Brandy Sour, το οποίο αναφέρεται στο Ξενοδοχειο Λήδρα Πάλας.

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου το Γκαίτε περιμένει το κοινό για μια χαλαρή και διασκεδαστική βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, όπως το Mensch ärgere dich nicht ή το Das verrückte Labyrinth. Μπορείτε να εξασκήσετε τα γερμανικά σας παίζοντας παιχνίδια που είναι δημοφιλή στη Γερμανία ή να μάθετε απλές λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με τα παιχνίδια και να τις εξασκήσετε αμέσως παίζοντας.

Η σειρά “Wir sind wieder da!” ολοκληρώνεται με μια διαφορετική εδήλωση τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, όπου θα φιλοξενηθεί η καλλιτέχνιδα και επιμελήτρια Ανδρούλα Καφά καθώς και ο ακαδημαϊκός φιλόσοφος Δρ Χρίστος Χατζηιωάννου, με τον οποίο το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου ετοιμάζει ένα podcast με αφορμή τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Γερμανού φιλοσόφου Ιμμάνουελ Καντ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

29.02.2024 (Προβολή ταινίας “All About Me”)

02.03.2024 (Προβολή ταινίας “Love, Deutschmarks and Death”)

11.03.2024 (Ledra Palace and Brandy Sours)

27.03.2024 (Βραδιά με παιχνίδια “Mensch ärgere dich nicht“)

15.04.2024 (Kant Talk: Συζητώντας με φιλοσόφους στην Κύπρο)

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:00

Χώρος: Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Μάρκου Δράκου 21, 1102 Λευκωσία

Όλες οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στα αγγλικά. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν σε πρωτότυπο διάλογο με αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 22 674606

Location

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org