10ο Διεθνές ConFest Graphic Stories 08 ΜάρτιοςΜαρ 2024 00:00 - 10 ΜάρτιοςΜαρ 2024 00:00

Συνέδρια/Ημερίδες

Το 10ο Διεθνές ConFest Graphic Stories πραγματοποιείται από τις 08 μέχρι τις 10 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας της Κύπρου, στο ισόγειο της εφημερίδας «Πολίτης» και στο STEM Education Cyprus, στη Λευκωσία. Με ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα, αυτό το γεγονός αντανακλά την ποικιλομορφία και την υψηλή ποιότητα των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή 11 δημιουργών στο 10ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Graphic Stories. Ανάμεσα στα διακεκριμένα ονόματα βρίσκονται οι Σάββας Χατζηχριστοφής, Στέφανος Καράγκος, Mane Tatulyan, Agnieszka Ziemiszewska, Χρίστος Νίκας, Αντρέας Άππιος, Μάικ Χατζημιχαήλ, Σπύρος Δρακάτος, Βαγγέλης Γέττος, Περικλής Τσενγκ και Παναγιώτα Μιχαήλ. Τα ποικίλα ταλέντα και οι καινοτόμες απόψεις τους υπόσχονται να εμπλουτίσουν αυτήν την επετειακή έκδοση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική και ενθαρρυντική εμπειρία στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Παρασκευή 8 Μαρτίου: 14:00-21:30
στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

9 Διαλέξεις [δια ζώσης & live streaming]: Οι ομιλητές μας θα εμβαθύνουν σε θέματα επίκαιρα, όπως: ο προβληματισμός για τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην καλλιτεχνική δημιουργία, οι επιπτώσεις της μηχανοποίησης στον σχεδιασμό, τα video games, δυνατή προβολή στα social media, κ.ά..

Ντοκιμαντέρ [δια ζώσης & live streaming]: Προβολή ντοκιμαντέρ για την οπτική επικοινωνία. Το ντοκιμαντέρ για το Graphic Stories αναδεικνύει την επίδραση και τη σημασία του, στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας, τόσο της Κύπρου, αλλά και παγκόσμια. Μέσα από πρωτότυπες ιστορίες σημαντικών ανθρώπων του χώρου που άφησαν το στίγμα τους στο συνέδριο και την αναδεικνύουσα δύναμη των τέχνων, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη δέσμευση του Graphic Stories στην προώθηση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αναζήτησης νέων ορίων στον συναρπαστικό κόσμο του design και της τεχνολογίας.

Παρουσίαση του προγράμματος “Creative Europe – Δημιουργική Ευρώπη”, από το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρου – Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων. Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Συντονιστής Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και Επικεφαλής Εθνικών Σημείων Επαφής για τα προγράμματα “Δημιουργική Ευρώπη” και “CERV”, Νέναντ Μπογκντάνοβιτς.

Δεξίωση Δικτύωσης, που παρέχεται από το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρου – Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, με στόχο να προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών καθώς και σχετικών πληροφοριών.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΩΝ: Σάββατο 9 Μαρτίου: 18:00-21:00
στο ισόγειο της εφημερίδας Πολίτης, ελεύθερη είσοδος

Διεθνείς Εκθέσεις Αφισών: Αναδρομική έκθεση αφισών, με τις καλύτερες αφίσες όλων των θεματικών εκθέσεων του Graphic Stories μέχρι σήμερα και επετειακή έκθεση αφισών, με θέμα “Destinat10n”, από εκλεκτούς καλεσμένους σχεδιαστές.

Διαδραστικές Εγκαταστάσεις: Δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων με θέμα “Destinat10n” και εορτασμός της 10ετούς επετείου του Graphic Stories.

Live Performance: Ζήστε μια εξαιρετική ζωντανή παράσταση από τη σύγχρονη ομάδα χορού του London School of Ballet.

Music Session: Μια μουσική εμπειρία σε ήχους reggae από το μοναδικό DJ HajiMike.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Σάββατο 09 & Κυριακή 10 Μαρτίου
ώρες και χώρος φιλοξενίας ανά εργαστήριο διαφέρει, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα

5 Δημιουργικά Εργαστήρια [δια ζώσης]: Σενάρια για video games – από τον Σπύρο Δρακάτο, εξειδικευμένο εργαστήριο χρήσης τεχνητής νοημοσύνης – από τον Στέφανο Καράγκο, human library– από τον Βαγγέλη Γέττο & workshops για παιδιά: εμπειρία στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα [AR/VR] – από τον Περικλή Τσέγνκ και εικονογράφηση με θέμα τον «Προορισμό» – από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Το Γενικό Πλαίσιο: Το Graphic Stories ConFest θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου 2024, με διαλέξεις, εξειδικευμένα εργαστήρια, και παράλληλες δράσεις, ενώ οι εκθέσεις και οι διαδραστικές εγκαταστάσεις θα διαρκέσουν ένα μήνα. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας της Κύπρου, στο ισόγειο της εφημερίδας “Πολίτης” και στο STEM Education Cyprus, στη Λευκωσία.

Συνδυάζοντας καινοτομία, νέες τεχνολογίες, γνώση και δημιουργικότητα, το 10ο ConFest Graphic Stories υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της οπτικής επικοινωνίας.

Διαλέξεις: Δυνατότητα παρακολούθησης: Δια Ζώσης & Online
Εργαστήρια: Δια Ζώσης

Πληροφορίες: www.graphicstories.org

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org