Σε ολοήμερη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα το πρωί οι διανομείς των κρατικών ταχυδρομείων στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του φόρτου εργασίας και υποστελέχωση του τμήματος τους.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αντώνης Παναγή ανέφερε ότι όπως έχουν ενημερωθεί θα αναλάβουν να μεταφέρουν πλέον με τις μοτοσυκλέτες τους μικρά και μεγάλα δέματα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας τους ενώ θα τριπλασιαστεί και ο όγκος εργασίας τους.

Όπως είπε η Διεύθυνση των Ταχυδρομείων δεν τους έχει ενημερώσει για την νέα υπηρεσία που θα αναλάβουν την στιγμή που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Ο κύριος Παναγή είπε ότι η πρόθεση τους ήταν να κάνουν δίωρη στάση εργασίας, όμως οι διανομείς ενοχλήθηκαν διότι κάποιοι εξ αυτών προειδοποιήθηκαν ότι θα έχουν πειθαρχικές επιπτώσεις αν απεργήσουν, οπόταν προχώρησαν σε ολοήμερη απεργία.

Ο διευθυντής των κρατικών ταχυδρομείων Παύλος Παυλίδης μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφέρουν μικροδέματα και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας τους.

Αυτό που αλλάζει, είπε ο κύριος Παυλίδης, είναι ότι η  διεύθυνση των ταχυδρομείων θα προμηθεύσει τους διανομείς με ηλεκτρονικές συσκευές που καταγράφουν την παράδοση των δεμάτων, όπως γίνεται πλέον σε όλες τις χώρες.

Αναφερόμενος στο θέμα της υποστελέχωσης, είπε ότι αρκετοί διανομείς απαλλάσσονται από τα καθήκοντα τους για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να καλούνται οι υπόλοιποι να εργάζονται υπερωριακά με το αζημίωτο.

Σε σχέση με τις καταγγελίες των διανομέων ότι προειδοποιήθηκαν για επιπτώσεις που θα έχουν, ο κύριος Παυλίδης, απάντησε ότι απλώς τους ενημέρωσαν πως όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, δεν πληρώνονται τις ώρες και μέρες που απεργούν.