Σε στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 12 με 2 το μεσημέρι,  σήμερα Παρασκευή, κατέρχονται οι νοσηλευτές του Κλάδου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

 Κύριος λόγος η κατάσταση στο νοσηλευτήριο, καθώς η πληρότητα ξεπερνά πλέον το 145%, και ως εκ τούτου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των ασθενών και του προσωπικού, όπως σημειώνουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι νοσηλευτές τονίζουν ότι οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχουν αυξηθεί δραματικά εδώ και καιρό, με το κράτος να δηλώνει απών, με αποτέλεσμα ασθενείς να κοιμούνται σε καναπέδες ή ακόμη και στο πάτωμα. 

Οι νοσηλευτές απαιτούν την άμεση εμπλοκή και παρέμβαση της πολιτείας και όλων των αρμόδίων φορέων για τη λήψη αποφάσεων προς επίλυση του προβλήματος. Αυτό όπως αναφέρουν θα επιτρέψει και  στους ίδιους να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ψυχικά ασθνείς σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον. 

«Απαιτούμε Προστασία και Σεβασμό προς τους Ψυχικά Ασθενείς. Είναι και αυτοί άνθρωποι και έχουν δικαίωμα για μια Ισότιμη, Ποιοτική φροντίδα Υγείας. Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε άτομα ενός κατώτερου Θεού. Απαιτούμε Προστασία του Νοσηλευτικό προσωπικό» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.