Πυροτέχνημα το οποίο χρησιμοποίησαν 2 παιδιά, προκάλεσε την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Τριμίκλινη.

Σύμφωνα με  τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από το άναμμα πυροτεχνήματος που χρησιμοποίησαν δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών. Ανέφερε επίσης ότι υπήρξε παραδοχή των δύο παιδιών. Τόνισε ότι με βάση το νόμο δεν προκύπτει ποινική ευθύνη σε άτομα κάτω των 14 ετών, ωστόσο υπέδειξε πως εάν προκύψουν ευθύνες στους γονείς, θα αποδοθούν.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμτετρο άγριας βλάστησης, ενώ επηρεάστηκαν και γεωργικές καλλιέργειες κατοίκων της περιοχής.

Όσο αφορά την πυρκαγιά στην Ανώγυρα, τέθηκε υπό επταήμερη κράτηση 32χρονος από την Αίγυπτο, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του μετά από μαρτυρία που εξασφάλισαν, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος θεάθηκε με το όχημα του στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά. Πέραν από το αδίκημα εμπρησμού, οι Αρχές διερευνούν και την παράνομη παραμονή του στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμπρηστική ενέργεια «έδειξαν» οι πρώτες εξετάσεις των Αρχών, όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Αραδίππου.  Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη ενός προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο  και ανακρίνεται.  Η φωτιά έκαψε έκταση ενός εκταρίου καλυμμένη με αποκαλάμες και φρύγανα. Από την πυρκαγιά καταγράφηκαν ζημιές σε ένα υποστατικό ενώ καήκαν και 60 μεγάλες μπάλες σανού.

Γύρω στις 2 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Λύμπια της Επαρχίας Λάρνακας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μία ώρα αργότερα καίγοντας έκταση δύο δεκαρίων καλυμμένη με ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση.