Σε αριθμό προσώπων έχoυν καταλήξει οι Αστυνομικές αρχές, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του 38χρονου Αζέρου ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για σχεδιασμό εγκληματικής ενέργειας εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Λευκωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν πιθανοί συνεργάτες του 38χρονου σε τρείς επαρχίες και για το λόγο αυτό η Αστυνομία έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης για εντοπισμό και σύλληψη τους.

Σημαντική θεωρείται για τους ανακριτές και η πληροφορία για ενοικίαση διαμερίσματος από τον Αζέρο στην περιοχή Έγκωμης.

Μετά από ενημέρωση που είχε η Αστυνομία ότι το διαμέρισμα σχετίζεται με την υπόθεση έκαναν χθες έφοδο στο διαμέρισμα κάνοντας το φύλο και φτερό.

Δεν εντοπίστηκε ωστόσο κάτι μεμπτό που να σχετίζεται με την υπόθεση. Στην πολυκατοικία που βρίσκεται το διαμέρισμα υπάρχουν τοποθετημένες κάμερες και ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί κινήσεις του Αζέρου ή συνεργατών του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν όπως το πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του υπόπτου κατά την σύλληψη του και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σήμερα αναμένεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση της κράτησης του, ο 27χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν ο οποίος, συνελήφθη στην Πάφο ως φερόμενος συνεργάτης του Αζέρου.

Ενώπιον δικαστηρίου θα οδηγηθεί αύριο και ο 38χρονος Αζέρος σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, όπου θα ζητηθεί ανανέωσης της κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες.

Εντοπίζονται καθημερινά νέα στοιχεία που σχετίζονται με την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή καταιγιστικές εξελίξεις.