Παραδόθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οικογένεια του Θανάση Νικολάου, τα πορίσματα των παθολογοανατόμων μετά τις επιστημονικές εξετάσεις στο υοειδές οστό του 26χρονου εθνοφρουρού, που στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας. Τα πορίσματα φαίνεται να συμφωνούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, δήλωσε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου.
 
Η οικογένεια του Θανάση μετέβη σήμερα στο δικαστήριο, όπου μετά από διαδικαστικής φύσεως διαδικασία, παραδόθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή (usb) τα πορίσματα των παθολογοανατόμων  Δήμητρας Καραγιάννη, που εκπροσωπούσε την οικογένεια και Εμμανουήλ Αγαπητού, που διόρισε η Νομική Υπηρεσία, ως επίσης και η έκθεση του ανθρωπολόγου που διενήργησε την εκταφή των οστών.
 
Το δικαστήριο διέταξε όπως τα οστά του Θανάση και τα πλακίδια του υοειδούς οστού που μεταφέρθηκαν χθες από τη Λευκωσία στη Λεμεσό, παραμείνουν υπό φύλαξη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.
 
Εξερχόμενη του δικαστηρίου, η Ανδριάνα Νικολάου ανέφερε πως «μετά από αρκετό αγώνα, διότι εδώ και έξι μήνες το παιδί μου είναι εκτός του τάφου, καταφέραμε και πήραμε τα αποτελέσματα τώρα, μέσα σε ένα usb, το οποίο θα μελετήσουμε και θα επανέλθουμε».
 
Ερωτηθείσα κατά πόσο το πόρισμα Αγαπητού συνάδει με το πόρισμα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, που όπως είναι ήδη γνωστό, αποδίδει το θάνατο του 26χρονου σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοχειρία, η κ. Νικολάου είπε πως «δεν τα μελετήσαμε ακόμα, αλλά με μια ματιά που τους ρίξαμε, συνάδουν».

Σε σχέση με την κωλυσιεργία που η ίδια καταγγέλλει στην όλη διαδικασία, η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως «η κωλυσιεργία ήταν από την αρχή, 16 χρόνια τώρα». «Σε όλα υπάρχει κωλυσιεργία, αλλά δεν πίστευα εγώ ότι θα ήταν το παιδί μου (τα οστά)  έξι μήνες έξω και ακόμα να βασανίζομαι να πάρω αποτελέσματα, ενώ η εξέταση αυτή έπρεπε να γίνει σε 10 με 12 μέρες», συμπλήρωσε.
 
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 2 Ιουλίου η ώρα 12:00, όπου η οικογένεια θα μπορεί να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις και στοιχεία, που ίσως προκύψουν, επί των ηλεκτρονικών δεδομένων που της δόθηκαν.