Σπασμένα γυαλιά που εντοπίστηκαν στην περιοχή της πρόκλησης της φωτιάς στην Πελαθούσα φέρεται να είναι και η αιτία της εκδήλωσης της, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η φωτιά στην περιοχή της Πελαθούσας που εκδηλώθηκε στη 13:35 το απόγευμα της Πέμπτης φέρεται να προκλήθηκε ένεκα της παρουσίας στο μέρος σπασμένων γυαλιών που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας εκδήλωσης της και λόγω της αντανάκλασης με τις ακτίνες του ηλίου.

Ο κ. Νικολάου κάλεσε το κοινό να μην απορρίπτει τέτοιου είδους υλικά στην ύπαιθρο καθώς, όπως είπε, «η παρουσία γυαλιών σε συνδοιασμό με τις ακτίνες του ηλίου προκαλούν σπιθήρα», γεγονός που έχει ξανασυμβεί, συμπλήρωσε .

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Διευθυντή του Τμήματος Δασών Σάββα Ιεζεκιήλ η φωτιά στην Πελαθούσα, κατέκαψε ξηρά χόρτα, αποκαλάμες και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της, συνέχισε, οι δυνάμεις μεταξύ των οποίων τρία καδενοφόρα του Τμήματος Δασών, ένας προωθητής γαιών, πέντε πυροσβεστικά οχήματα είκοσι υπάλληλοι και δασοπυροσβέστες, τέσσερα αεροπλάνα και δώδεκα άτομα κατάφεραν και την ασφάλισαν θέτοντας την υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.Από την φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Σύμφωνα εξάλλου με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή στο Χ, χθες βράδυ ο Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και ο Σταθμός Υπαίθρου Στρουμπιού ανταποκρίθηκαν με τρία πυροσβεστικά οχήματα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση μεταξύ της κοινότητας Στενής και Πόλης Χρυσοχούς.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και από το Τμήμα Δασών, λέει ενώ προσθέτει πως ανταποκρίθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα και γεωργικοί ελκυστήρες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού κατέκαυσε συνολική έκταση τριών εκταρίων περίπου, ανέφερε ο κ. Κεττής, προσθέτοντας ότι κάηκαν ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, δέντρα, λάστιχα άρδευσης διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και δύο τσίγκινα παραπήγματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ