Έξαρση βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά από διάφορους αρμόδιους φορείς που μίλησαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε συνεδρίαση που εξέτασε το θέμα.

Μεταξύ άλλων, λέχθηκαν ενώπιον της Επιτροπής σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά βίας σε σχολικούς χώρους που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Μια από αυτές αφορά εκφοβισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον 10χρονου μαθητή στη Λεμεσό ο οποίος έπεσε θύμα εκφοβισμού.

Η καταγγελία έγινε από βουλευτή του ΔΗΚΟ, ο οποίος υποστήριξε ότι συμμαθητές του 10χρονου, κατέβαζαν το παντελόνι του και τον κτυπούσαν χτυπούσαν συνεχώς.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κατά την τριετία 2021 – 2024, 420 νεαρά άτομα, οι πλείστοι εξ αυτών μαθητές, στάλθηκαν από την ΥΚΑΝ σε προγράμματα απεξάρτησής από τα ναρκωτικά.

Αναζητώντας τα αίτια του φαινομένου καταγγέλθηκε στη Βουλή το θέμα της υποστελέχωσης σε σχολικές μονάδες, κι ως παράδειγμα το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός ψυχολόγος, είναι υπεύθυνος για 1800 μαθητές.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι ήδη έχουν της συγκεκριμένη πρόταση για λειτουργία δομών για προστασία των παιδιών. Οι δομές αυτές θα παρέχουν εναλλακτική φοίτηση για τους παραβάτες, όπως επεξηγήθηκε, ενώ αναφέρθηκε ότι μέχρι τον Μάιο θα προσληφθούν οχτώ επιτηρητές για τα σχολεία.