Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας 350 περίπου πολιτών κατά της διαφθοράς. Αστυνομικοί με αντιτρομοκρατική εξάρτηση, κινήθηκαν κατά των διαδηλωτών με γκλομπς και επιχείρησαν να τους απωθήσουν με σπρέι πιπεριού και με νερό που εκτόξευαν με μάνικα πάνω στους διαδηλωτές.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά των Αστυνομικών ρίχνοντας πέτρες, γιαούρτια και κροτίδες και για την διάλυση του όχλου έκαναν χρήση ειδικού οχήματος, το οποίο προχώρησε με ρίψεις νερού στους διαδηλωτές.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έντεκα συλλήψεις και έξι καταγγελίες για οχλαγωγία, παράνομη συνάθροιση κι εξύβριση.

Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Λευκωσίας και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη χρήση βίας από την Αστυνομία, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, θα ζητήσει να διενεργηθεί έρευνα για το κατά πόσον ασκήθηκε υπέρμετρη βία από αστυνομικούς το απόγευμα του Σαββάτου. ‘

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τον Προέδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), με σκοπό να διενεργηθεί από μέρους της Αρχής, έρευνα στο κατά πόσον ασκήθηκε υπέρμετρη ή δυσανάλογη βία κατά οποιουδήποτε προσώπου από μέλη της Αστυνομίας.