Σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την μορφή που θα λάβει η ανάπτυξη στον χώρο του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια, εξακολουθεί να βρίσκεται η εταιρεία που αγόρασε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Προδρόμου Νεόφυτο Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας στο Κανάλι 6, ανέφερε ότι υπάρχει στασιμότητα στις διαδικασίες για ανάπλαση του χώρου, αφού η πολεοδομία και το τμήμα διατηρητέων δεν παραχωρούν χαλαρώσεις που έχουν ζητηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, στην οποία έχουν επιβληθεί κάποιοι περιορισμοί που, σύμφωνα με τους επενδυτές, καθιστούν ασύμφορο το έργο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, η εταιρεία, μέχρι να δοθεί η πολεοδομική άδεια, θα ξεκινήσει με την αναστήλωση μέρους του ξενοδοχείου ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει κανονικά το όλο έργο της μετατροπής του σε πολυτελή διαμερίσματα, ώστε να διατεθούν στη συνέχεια προς πώληση.

Ο κοινοτάρχης Προδρόμου απηύθυνε θερμή έκκληση να μην εισέρχεται το κοινό στο πρώην ξενοδοχείο Βεργγάρια καθώς, όπως τόνισε, πέφτουν πέτρες και άλλα υλικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος ή να χάσει ακόμη και τη ζωή του.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, τέλος, ότι επανειλημμένα έχει παραβιαστεί η περίφραξη του ξενοδοχείου για να εισέλθουν κάποιοι σε αυτό είτε για να το δουν, είτε για να βγάλουν φωτογραφίες. Σημείωσε δε, ότι έχουν τοποθετηθεί και συστήματα συναγερμού που ηχούν συχνά, με αποτέλεσμα να τρέχουν οι αρμόδιοι να τους απενεργοποιήσουν.