Ολοσχερώς καταστράφηκε σκάφος μήκους 15 μέτρων από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 18:30, στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ανδρέα Κεττή, εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε με τρία πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σκάφος το οποίο βρισκόταν στον νότιο λιμενοβραχίονα της μαρίνας. Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκε αφρός και οι πυροσβέστες έκαναν χρήση αναπνευστικών συσκευών.

Το σκάφος, όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, ήταν μήκους 45 ποδών, κατασκευασμένο από Fiberglass και η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την είσοδό του στη μαρίνα, όπου εντοπίστηκε από υπαλλήλους οι οποίοι το ρυμούλκησαν σε ασφαλή προβλήτα. Τα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος κατέβηκαν με ασφάλεια πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν κινδύνευσαν άλλα σκάφη.

Το σκάφος μισοβυθίστηκε και τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κώστας Φυτιρής, Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας, ανέφερε ότι γύρω στις 18:40 της Κυριακής 16 Ιουνίου, σκάφος αναψυχής ουκρανικής ιδιοκτησίας ζήτησε άδεια εισόδου στη μαρίνα, ωστόσο κατά την είσοδό του εντοπίστηκε καπνός και ένδειξη πυρκαγιάς. Το σκάφος απομονώθηκε άμεσα και διασώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από το προσωπικό της μαρίνας, ενώ τοποθετήθηκε δίκτυ αντιρρύπανσης περιμετρικά του σκάφους για την προστασία των άλλων σκαφών και άρχισε η κατάσβεσή του από το προσωπικό της Μαρίνας και της Λιμενικής Αστυνομίας μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά στο εσωτερικό του σκάφους είχε ήδη επεκταθεί λόγω των εύφλεκτων υλικών κατασκευής και των καυσίμων του σκάφους. Παρά την προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της μαρίνας, το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ατύχημα εξετάζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Λιμενική Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ