Η Κύπρος φιλοξενεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου το δεύτερο εκ των τριών αγώνων του Πρωταθλήματος Ράλλυ της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για το Διεθνές Ράλλυ Κύπρος 2020 στον οποίο μετέχουν φέτος 24 πληρώματα. Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα το απόγευμα στις 17:00 από το χώρο του Service Park. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα την εκκίνηση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατές, ενώ επίσης για πρώτη φορά απαγορεύεται η είσοδος στο Service Park αλλά και η διέλευση θεατών από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού των ειδικών διαδρομών. 

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια από την εξέδρα την τελευταία διαδρομή του αγώνα, η οποία είναι η Eneos Super Special Stage που θα γίνει στην Achna Speedway την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές. 

Το Ράλλυ Κύπρος 2020 περιλαμβάνει συνολικά έντεκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κατά 97% είναι χωμάτινες. Έξι διαδρομές θα γίνουν το Σάββατο (17/10) και πέντε την Κυριακή (18/10). 

Οι Σαββατιάτικες διαδρομές κινούνται στα δυτικά της επαρχίας Λευκωσίας στους πρόποδες του Τροόδους και είναι οι Thomason Machinery Άγιος Επιφάνιος, Sigan Ξυλιάτος και Anco Ασίνου, με δύο περάσματα, πρωί και μεσημέρι. 

Οι Κυριακάτικες διαδρομές είναι οι Cablenet Λεύκαρα και Smartway Αναλυόντας, που επίσης θα γίνουν δύο φορές, πριν την Eneos Super Special. 

Η Λίστα Εκκίνησης

Στην Κύπρο βρίσκεται ο ρέκορντμαν νικών του Ράλλυ Κύπρος Nasser Al-Attiyah που ψάχνει την έβδομη νίκη της καριέρας του στον εθνικό μας αγώνα – έχει κερδίσει και εννιά φορές το Ράλλυ Τρόοδος. Ο Nasser θέλει φέτος το 10ο σερί Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και 16ο της καριέρας του. Έχει ήδη κερδίσει το Ράλλυ Ομάν. Θα αγωνιστεί με συνοδηγό το Γάλλο Baumel και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.

Την κυριαρχία του οδηγού από το Κατάρ απειλεί η εγχώρια αφρόκρεμα του αθλήματος. Ο προπέρσινος νικητής Σίμος Γαλαριώτης, ο περσινός Πρωταθλητής Κύπρου Πέτρος Παντελή, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο νικητής του αγώνα το 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου και ο περσινός δευτεραθλητής Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου, όλοι τους με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Με ίδιου τύπου αγωνιστικό θα τρέξει και ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν, που ήταν δεύτερος στον αγώνα της πατρίδας του και είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα. 

Τιμή σε δύο σπουδαίους του αθλήματος

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το πρώτο Διεθνές Ράλλυ Κύπρος, 
ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα τιμήσει δύο από τους πρωτεργάτες του αυτοκινηταθλήματος στον τόπο και ειδικά του Ράλλυ Κύπρος. Πρόκειται για  τους Λώρη Ελληνα και Κόκο Ιωνίδη. Tο έπαθλο για το πρώτο κυπριακό πλήρωμα μετονομάζεται σε «Loris Ellinas trophy» ενώ το έπαθλο για το πρώτο κυπριακό πλήρωμα στην υπερειδική διαδρομή σε «Kokos Ionides trophy».

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts. 

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events.