Συνεδριάζει εκ νέου στη μία το μεσημέρι σήμερα η ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη μελέτη της λίστας Γιωρκάτζη, με σκοπό να λάβει απόφαση αναφορικά με την εισήγηση που θα προωθήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, σε σχέση με την δημοσιοποίηση ή όχι, της λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα Γιωρκάτζη χαρακτηρίστηκε γενικά ως μη αξιόπιστη και χαμηλού επιπέδου από τον πρόεδρο της Βουλής και σχεδόν όλους τους βουλευτές με βάση την αρχική εικόνα που αποκόμισαν τα μέλη της ad hoc επιτροπής για το περιεχόμενο της.

Η εξελίξεις είναι μάλλον προδιαγεγραμμένες, αφού αναμένεται ότι η Ad Hoc επιτροπή θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια να η λίστα Γιωρκάτζη να μην δημοσιευθεί άμεσα η λίστα και να τύχει ενδελεχούς μελέτης με την συνδρομή της Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να διαφανεί εάν υπάρχουν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και μέλος της ad hoc επιτροπής Ηλίας Μυριάνθους, σημειώνει ότι με έκπληξη είδε να περιλαμβάνεται και το δικό του όνομα στη λίστα για δάνειο που διατηρεί με τη σύζυγό του και το οποίο ουδέποτε, όπως αναφέρει, ήταν μη εξυπηρετούμενο.