Της Νίτσας Παύλου

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να οργάνωνα αυτή την περίοδο τον γάμο μου! Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες ζευγάρια, τα οποία από πέρσι προσπαθούν να παντρευτούν. 

Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος πεθαίνει από τον κορωνοϊό και εμείς θα σκεφτόμαστε τους γάμους;! Ναι, έχετε δίκαιο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και σε όλα τα υπόλοιπα της ζωής μας.

Παράλληλα με τον κορωνοϊό, η ζωή προχωρά. Ο κόσμος ερωτεύεται, χωρίζει, γεννάει, πηγαίνει σχολείο, περνάει στο πανεπιστήμιο, πιάνει το πτυχίο του, κτίζει σπίτι, μετακομίζει, είναι χαρούμενος, λυπημένος… Είπαμε ότι χάσαμε την κανονικότητα μας λόγω κορωνοϊού, αλλά η ζωή συνεχίζεται με όλες τις δυσκολίες.

Αυτά τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής τους, τον γάμο τους, από τον Μάρτιο του 2020, βλέπουν ότι το όνειρο τους, όλο και μεταφέρεται για παρακάτω. Πραγματικά το άγχος τους είναι μεγάλο. Ξέρω ζευγάρια που άλλαξαν 2 και 3 φορές την ημερομηνία του γάμου τους, αλλά πάλι δεν τα κατάφεραν να γίνει.

Τι γάμο να κάνεις με 10 άτομα; Ή 50; Ή 300;; Χωρίς χορό, χωρίς αγκαλιές και φιλιά. Ένας γάμος, που αντί να είναι γεμάτος χαρά και ευτυχία, η έννοια σου θα είναι να μην κάνεις μια χειραψία ή μια αγκαλιά που δεν πρέπει. Έζησα ένα τέτοιο γάμο πέρσι το καλοκαίρι! Να σκέφτεται το ζευγάρι: να χορέψω, να ενθουσιαστώ, ή θα μας μαζέψουν; Τρέλα είναι αυτό που ζούμε!

Να μην συζητήσουμε και το πόσοι επαγγελματίες του κλάδου έμειναν ξεκρέμαστοι από αυτή την ιστορία: φωτογράφοι, ανθοπωλεία, ξενοδοχεία, οίκοι νυφικών, ζαχαροπλαστεία… αλλά από την άλλη σκεφτήκατε να γίνει ο γάμος και να πιάσει κορωνοϊό η νύφη, ο γαμπρός, η πεθερά. Εκεί τι κάνεις; Γάμο χωρίς νύφη; Χωρίς πεθερά γίνεται, αλλά χωρίς νύφη και γαμπρό δεν γίνεται.

Οπόταν κάντε υπομονή και ας ελπίσουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα εμβόλια να τελειώσουμε μια ώρα πιο γρήγορα!! Και θα ευχαριστηθούμε όλους τους γάμους! Είναι μια μέρα που πρέπει να την θυμάστε γεμάτη με χαρά και ευτυχία.

Υ.Γ. Αφού δεν έχουν πώληση τα νυφικά, ο κύριος είπε να τα βγάλει έξω μαζί με τα υπόλοιπα, μπας και δελεάσει κανένα αντρόγυνο! Μου άρεσε το στιγμιότυπο και μου έδωσε την έμπνευση και είπα να το μοιραστώ μαζί σας! Κάπου στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6