Στάση εργασίας και εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί τη ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 07:00 π.μ. και 11:00 π.μ. ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας. Θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι των άλλων επαρχιών.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι έχοντας μέλημα την ευημερία του κλάδου και βλέποντας την απόλυτη συρρίκνωση των εισοδημάτων των οδηγών, ακόμα και μετά τη χαλάρωση των μέτρων, καταγγέλλει την ανισότητα και διάκριση που περιέχουν τα έκτακτα μέτρα στήριξης τα οποία για άλλη μία φορά πλήττουν ανεπανόρθωτα τον επαγγελματικό κλάδο των μεταφορών και ταξί αντί να τον στηρίξουν έμπρακτα και ουσιαστικά.
 
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας δεν είναι καινούργια και σίγουρα δεν είναι άγνωστα σε κανέναν. Η υγειονομική κρίση δημιούργησε ακόμη περισσότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταθέτουμε τα όπλα. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να λύσουμε όποιο πρόβλημα εμφανιστεί στο δρόμο του επαγγελματία οδηγού ταξί. Θα κλείσουμε τα αυτιά μας αγνοώντας επιδεικτικά όλους αυτούς που περιμένουν να γίνει κάτι κακό στο ταξί, ώστε να βγουν από το καβούκι τους και να στάξουν χολή εμφανίζοντας το πραγματικό εαυτό τους. Με κάθε τρόπο θα διαφυλάξουμε την ενότητα του κλάδου», προσθέτει.
 
«Μπορεί η δίμηνη και πλέον καραντίνα να πήγε πίσω τον αρχικό σχεδιασμό μας, αλλά συνεχίζουμε από κει που έμεινε πιο δυναμικά, πιο ολοκληρωμένα και πιο αποτελεσματικά. Ο σχεδιασμός αυτός δεν θα αλλοιωθεί και δεν θα οπισθοδρομήσει για κανένα λόγο», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ