Εκτός ελέγχου είναι τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε χθες στη βόρεια Αττική, όπου σήμερα εκκενώνονται νέες περιοχές.

Λίγο πριν τις 15:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πευκόφυτου, Ποντίων, Αγίου Στεφάνου να εκκενώσουν προς Αθήνα μέσω Λεωφόρου Θησέως, Κηφισίας.

Προηγήθηκε λίγο μετά τις 14:00 το απόγευμα άλλο μήνυμα, καλώντας όσους βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και στο Καλέντζι να εκκενώσουν προς Γραμματικό.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Καπιτενιάς και Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Στέφανο.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί οι Αφίδνες, το Κρυονέρι και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.
Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή των Αφιδνών, όπου κάηκε -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού. Η φωτιά συνοδεύτηκε από απανωτές εκρήξεις.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών, η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη Λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο.

Πολλά τα μέτωπα φωτιάς σε πολλές περιοχές

Ανεξέλεγκτες παραμένουν δασικές πυρκαγιές που πλήττουν άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, όπου η φωτιά επιστρέφει και πάλι ενώ κατευθυνόταν προς τη θάλασσα, στο χωριό Στροφυλιά.

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της Ηλείας, στην Πελοπόννησο, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις στην ανατολική Μάνη. Το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρό στη Μεσσηνία, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το νέο μέτωπο στην Φωκίδα.