Μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Κύπρο στέλνει ο Δήμος Λεμεσού ο οποίος, τιμώντας την παράδοση, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για το Καρναβάλι, μια γιορτή που συνεχίζεται ανελλιπώς εδώ και πάνω από 100 χρόνια, ανεξαρτήτως πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, φέτος, εν μέσω της πανδημίας, το Λεμεσιανό Καρναβάλι θα έχει μεν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά θα έχει τον ίδιο στόχο όπως κάθε χρόνο: «Να προσφέρει στον κόσμο χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο».

«Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού αποδεικνύει ότι ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, οι παραδόσεις δεν εγκαταλείπονται, αλλά διατηρούνται ζωντανές και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, Έκθεση ΕΝΑΖ στο Δημοτικό Μέγαρο, Έκθεση Φωτογραφίας με τη ΦΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης και Έκθεση Γελοιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, προγραμματίστηκε η Εκδήλωση «Ήρταν οι Σήκωσες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο).

Την Τρίτη, 9 Μαρτίου, θα γίνει ο Διαγωνισμός «Πελλόμασκας και Έξυπνης» με τη συνοδεία του DJ MadMax (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου).

Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου προγραμματίζεται Παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο «Λες και ήταν χθες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου).

Τέλος, το Σάββατο, 13 Μαρτίου. θα πραγματοποιηθεί η Βραδιά Κανταδόρων (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου).

Σημειώνεται. ακόμη. ότι καθ` όλη τη διάρκεια των Καρναβαλιού θα διεξάγεται στα δημοτικά σχολεία της πόλης διαγωνισμός ζωγραφικής. Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού θα επιχορηγήσει τις δύο εκδηλώσεις που θα διοργανώσει, σε συνεργασία με το «Studio 8», για τους δημιουργούς αρμάτων του Καρναβαλιού, οι οποίες θα μεταδοθούν από το ΡΙΚ.