Σειρά αποφάσεων έλαβε σε σημερινή συνεδρίαση του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε την πρόταση του Υπουργείου για επέκταση σε βάθος οκταετίας, της δωρεάν υποχρεωτικής φοίτησης στην προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το πόρισμα για τους σέρβερς του δημοσίου που είχαν πλημμυρίσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας επισήμανε ότι έχει λάβει την έκθεση από τις 2 Ιανουαρίου, πρόκειται όπως είπε για ένα τεράστιο πόρισμα το οποιό μελετάται, θα συντάξει έκθεση και θα την αποστείλει στην Νομική Υπηρεσία για τα περεταίρω, όπως είπε ο Υφυπουργός Καινοτομίας.

Επικυρώθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη. Δηλαδή η ένδειξη αρνητικής εξέτασης 48 ωρών σε νοσηλευτήρια, κλειστές δομές, ιατρεία και οδοντιατρεία, αλλά και χρήση μάσκας σε αυτούς τους χώρους.

Νομοσχέδιο που ευνοεί τις βελτιώσεις και τις ανακαινίσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καταθέτει ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής. Σκοπός είναι όπως δοθεί παράταση στις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις μέχρι 31/12/2025 και με όρους 31/12/2027 για την κατάθεση αντιγράφου αίτησης για τη νομιμοποίηση όλων των κτιριακών αλλαγών και πρόσθετων μετατροπών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.