Αποφάσεις για την παραχώρηση χρηματοδότησης στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τη σύσταση του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου και το Τοπικό Σχέδιο Αθηένου 2022, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του τη Δευτέρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας εγκρίθηκε από το Υπουργικό, το Τοπικό Σχέδιο Αθηένου 2022 στο οποίο ενσωματώνονται οι εισηγήσεις της Επιτροπής Μελέτης Ενστάσεων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Εσωτερικών να δημοσιεύσει στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και στον ημερήσιο Τύπο γνωστοποίηση σχετικά με την έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Αθηένου 2022, όπως ορίζεται από τον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμο.

Σημειώνεται ότι με την οριστικοποίηση του Τοπικού Σχεδίου ικανοποιήθηκαν πλείστα των αιτημάτων της ακριτικής κοινότητας, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση χρηματοδότησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Cyprus Seeds» σχετικά με την ανάπτυξη προγραμμάτων για στήριξη νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση θα παραχωρηθεί μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο, διόρισε τα επτά μέλη του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, για τη διετία 2022-2024 η έναρξη της οποίας θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας

Το Κτηνιατρικό Συμβούλιο Κύπρου απαρτίζεται από τους Κωνσταντίνο Αρσένογλου, Δημήτρη Επαμεινώνδα, Γεώργιο Κρασιά και Κατερίνα Λεμονιάτη, Κυβερνητικούς Κτηνιάτρους και τους ιδιώτες κτηνιάτρους, Μάριο Χριστοφόρου, Κυριάκο Σπανούδη και Μάριο Μιχαήλ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ