Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βιομηχανική περιοχή του Αγίου Σίλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή.  Πέραν των 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων καμένης γης άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Κεττής, τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή λόγω του σκότους, επιχειρούν όμως ισχυρές επίγειες πυροσβεστικής δυνάμεις.  «Οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται παραταγμένες περιμετρικά και θα επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας για κατάσβεση της.  Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν και αύριο καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται για αύριο» αναφέρει ο  κ. Κεττής.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, τα πτητικά μέσα θα αρχίσουν ρίψεις νερού για τελικές κατασβέσεις των εστιών της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά κατέκαυσε έκταση πέραν των έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων από άγρια βλάστηση και δέντρα.  «Πιθανές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες ή υποστατικά, θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Πηγή: ΚΥΠΕ