Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, μεταβαίνει σήμερα στη Γλασκόβη, με αφορμή την αυριανή συμμετοχή του σε Υψηλού Επιπέδου Συνέδριο που διοργανώνει το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο με θέμα “Διαμορφώνοντας το μέλλον της Ναυτιλίας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συνέδριο επιδιώκει να φέρει κοντά σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας ώστε να συζητήσουν τον πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα την απαλλαγή του τομέα από τον άνθρακα, στη βάση των στοχεύσεων και των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC – COP26).

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Διακυβερνητικού Οργανισμού για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Πράσινου Κλιματικού Ταμείου που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του UNFCCC, καθώς και Υπουργοί από σημαντικά διεθνή ναυτιλιακά και ενεργειακά κέντρα.

“Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο. Το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ μικρό αριθμό κρατών που επιλέγηκαν να συμμετάσχουν και να τοποθετηθούν επί σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία, δείχνει το κύρος και την αναγνώριση που χαίρει η Κυπριακή Ναυτιλία στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα”, ανέφερε ο κ. Δήμητριάδης.

Ο Υφυπουργός θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε δυο διαδοχικές συζητήσεις σχετικά με τις παρούσες και επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που δρομολογούνται για τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του, καθώς και με εκπροσώπους ναυτιλιακών οργανισμών και εταιρειών.