Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στο λιμάνι Λεμεσού καθώς αύριο στις οκτώ το πρωί αναμένεται η άφιξη  του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο που μεταφέρει περισσότερους από 800 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Ιταλοί.  Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία.  

Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει ισραηλινά λιμάνια, έτσι  κατευθύνεται στην Κύπρο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  έχει αναφερθεί στις αρχές της Δημοκρατίας από τον γιατρό του πλοίου ότι, στη διάρκεια του ταξιδιού,  επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου παρουσίασαν συμπτώματα πνευμονίας. Συμπτώματα που τώρα φαίνεται ότι παρουσιάζει γυναίκα επιβάτης για την οποία ζητήθηκε βοήθεια για παροχή νοσηλείας. Τις τελευταίες ώρες λειτουργοί του υπουργείου Υγείας και Μεταφορών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του πλοίου για να διαχειριστούν την κατάσταση. 

Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού αναμένεται  να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων.

Μετά τον ελλιμενισμό του, το πλοίο θα ελεγχθεί από λειτουργούς των υγειονομικών υπηρεσιών οι οποίοι θα αποφασίσουν κατά πόσο το κρουαζιερόπλοιο θα τεθεί σε καραντίνα στο αγκυροβόλιο της πόλης.   

Διαβάστε ακόμη: Όλες οι εξελίξεις στην Κύπρο και στον κόσμο από το μέτωπο του κορωνοϊού