Αντιδρούν καταγγέλλοντας αυταρχισμό και μη τήρηση των συμφωνηθέντων από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας οι κυβερνητικοί ιατροί.

Όπως πληροφορείται ο Σταθμός μας η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών έλαβε ήδη απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη από τις 08:00 μέχρι τις 11:00. Η διαμαρτυρία  όπως μας αναφέρθηκε θα έχει προειδοποιητική μορφή. Στα νοσηλευτήρια θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, για έκτακτα περιστατικά και εγχειρίσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν.

Κληθείς από τον Σταθμό μας να εξηγήσει τους λόγους ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι ο ΟΚΥπΥ είναι απών από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία διαιωνίζονται και αυξάνονται. Μας ανέφερε ακόμα ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, στην οποία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέθεσαν εισηγήσεις, ωστόσο δεν εφαρμόστηκαν.

Έκανε ακόμα λόγο για αυταρχική προσέγγιση στις ενέργειες και αποφάσεις του ΟΚΥπΥ, καθώς ενώ γίνεται διάλογος οι ιατροί ενημερώνονται για τις πράξεις του, από Μέσα Ενημέρωσης και έφερε ως παράδειγμα την αλλαγή ωραρίων και ένα εγχειρίδιο που έχει ετοιμαστεί για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως πληροφορούμαστε το πιθανότερο είναι ότι την στάση εργασίας θα στηρίξει και η κλαδική των ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ.
Απέρριψε τα περί αυταρχισμού σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ο οποίος ανέφερε μιλώντας στον Αντ1 ότι δόθηκε σχέδιο κινήτρων για ειδικούς και προσωπικούς ιατρούς, ώστε να παραμείνουν στο δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο κ. Κουλούμας, πρόεδρος των Οργανωμένων Ασθενών, ανέφερε ότι δεν ενθαρρύνουν τέτοια μέτρα ωστόσο, κατανοούν σε αρκετά σημεία την αντίδραση των ιατρών, καθώς όπως είπε σε δηλώσεις υπήρχαν για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν ήδη εφαρμοστεί.