Διαφορετική είναι η φετινή έναρξη της περιόδου των καρναβαλιών καθώς σήμερα Τσικνοπέμπτη, η άλλοτε κοσμοπλημμυρισμένη Λεμεσός είναι άδεια χωρίς φουκούδες και κόσμο από διάφορες επαρχίες, να χορεύει μασκαρεμένος στο κέντρο της πόλης ελέω πανδημίας και τήρησής των διαταγμάτων του Υπουργείου υγείας.

Η Σαριπόλου και το Κάστρο αλλά και η περιοχή του ΤΕΠΑΚ όπου μέχρι πέρσι ήταν γεμάτες με κόσμο και αναμμένες φουκούδες φέτος είναι ερημωμένες με εξαίρεση τους χώρους εστίασης που λειτουργούν μόνο για take away και delivery.

Οι δρόμοι ωστόσο αν και άδειοι έχουν στολιστεί από τον δήμο Λεμεσού με αποκριάτικες φιγούρες και σημαίες μεταφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και προσμονής για τον επόμενο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού Μαρίνος Βασιλείου μέχρι στιγμής οι Λεμεσιανοί φαίνεται να έχουν συνετιστεί με τα μέτρα καθώς δεν έχουν γίνει καταγγελίες ούτετε πολίτες έχουν μαζευτεί για υπαίθρια πάρτυ στους πολυσύχναστους δρόμους οι οποίοι βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα πάνω 30 περίπολα της Αστυνομίας και 60 και πλέον μέλη της, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού αστυνομεύει την πόλη ενώ συνδράμουν 12 μέλη της Εθνικής Φρουράς και τέσσερις τελωνειακοί λειτουργοί.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε στον σταθμό μας ότι η σημερινή ημέρα δεν θυμίζει την Τσικνοπέμπτη της Λεμεσού ωστόσο θα την γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο πιο ιδιωτικά και οικογενειακά και το επόμενο Καρναβάλι θα γιορτάσουμε διπλά

Κάλεσε τους Λεμεσιανούς να συμπεριφερθούν υπεύθυνα απέναντυ στους εαυτούς τους και τους οικείους τους καθώς θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, εν μέσω πανδημίας, ο Δήμος Λεμεσού ενισχύει την καρναβαλιστή διάθεση, φέρνοντας στους δρόμους της πόλης από σήμερα Τσικνοπέμπτη το άρμα με τον περσινό Βασιλιά «Λεμέσιο» μαχαραγιά της πόλης, που θα περιφέρεται σε κύριους δρόμους από τις 4 το απόγευμα.

Στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Λεμεσού θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από το διαγωνισμό της Φωτογραφικής Εταιρίας Κύπρου, τμήμα Λεμεσού, με θέμα «Καρναβάλι 2020» και της έκθεσης γελοιογραφίας της Ένωσης Γελοιογράφων Κύπρου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων γελοιογράφων και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Στο Δημοτικό Μέγαρο θα παρουσιάζεται από σήμερα έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Ε.Ν.Α.Ζ).