Όλα είναι έτοιμα στην Λεμεσό για τις εκλογές της Κυριακής για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου της Κύπρου.

Στη Λεμεσό, ο Έφορος Εκλογής Αρχιερατικής Επαρχίας της Μητρόπολης Λεμεσού, είναι ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τις 2.

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Οι αλλοδαποί θα μπορούν να ψηφίσουν είτε με το εκλογικό τους βιβλιάριο, με το ARC ή το yellow slip.

Στη Λεμεσό θα ψηφίσουν 147 736 εκλογείς και θα  λειτουργήσουν 253 εκλογικά κέντρα σε εκκλησίες, παρακείμενες αίθουσες, σχολεία ή ακόμη και γραφεία και  χώρους κοινοτικών συμβουλίων.

Θα λειτουργήσουν 161 εκλογικά κέντρα στους Δήμους και 92 στις κοινότητες.

Το πιο μεγάλο εκλογικό Κέντρο με 916 εκλογείς θα λειτουργήσει στην εκκλησία Αγίου Νικολάου και το πιο μικρό με 105 εκλογείς στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μύλου.

Θα εργαστούν 325 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 253 θα είναι προεδρεύοντες.

Οι βοηθοί σε κέντρα θα είναι ιερείς ή εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Στα Κέντρα δεν θα υπάρχει αστυνομική φρούρηση, θα υπάρχουν όμως αστυνομικές περιπολίες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ή δυσάρεστων περιστατικών και ήδη η αστυνομία Λεμεσού έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης. 

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται επί τόπου εκλογικά κέντρα και στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα στέλλονται με φαξ και email προς την Αρχιεπισκοπή.

Οι κάλπες στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού και στη συνέχεια στα γραφεία της ΜΜΑΔ στη Λευκωσία όπου θα παραμείνουν εκεί για τρείς μέρες σε περίπτωση που υπάρχει ένσταση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Αθανάσιος θα ψηφίσει στην εκκλησία της Αγίας Νάπας στις 10 και 30 το πρωί.