Ενέργειες για να τεθεί σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που είχε την ευθύνη του συστήματος χειρισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης έκανε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά τα επεισόδια την Παρασκευή το βράδυ στη Λεμεσό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Φυλακών διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε σχέση με την υπόθεση κατάδικου που εκτίει ποινή με καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει το Τμήμα, ύστερα από προκαταρτικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση των Φυλακών, διαφαίνεται ότι πρόκειται για κρατούμενο ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με ημερομηνία αποφυλάκισης στις 19.11.2023.

Από τις 14.08.2023 ο κρατούμενος εκτίει την ποινή του με το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης εκτός του Τμήματος Φυλακών, με τόπο διαμονής του την επαρχία Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Φυλακών, τον Ιούνιο ο κατάδικος είχε μεταβεί με άδεια στην επαρχία Λεμεσού, όπου διαμένει η μητέρα του, και είχε τοποθετηθεί σε προσωρινή ηλεκτρονική παρακολούθηση για σκοπούς διακίνησης στην επαρχία Λεμεσού.

Την Παρασκευή, συνελήφθη στη Λεμεσό λόγω των επεισοδίων, ενώ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυλακών, έπρεπε να βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας στην οποία διαμένει με συγγενικό του πρόσωπο.

“Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για να καταδείξει τα αίτια που δεν αφαιρέθηκε η επαρχία Λεμεσού από τις επιτρεπόμενες ζώνες διακίνησης του υπό αναφορά κρατούμενου και που θα οδηγούσε στην άμεση ενεργοποίηση του συστήματος και ενημέρωση του Τμήματος Φυλακών για τις δικές του ενέργειες”, ανακοίνωσε το Τμήμα Φυλακών.

Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι έγιναν ενέργειες από την Αρμόδια Αρχή, που είναι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που είχε την ευθύνη χειρισμού του συστήματος.

 

πηγή ΚΥΠΕ