Η βιομηχανία μας αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα συνεισφοράς στην οικονομία και στην ανάκαμψή της, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, η οποία προσβλέπει σε ώθηση της ανάπτυξης του τομέα.

Η κ. Πηλείδου πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στις βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού και έχει συναντήσεις με τον βιομηχανικό κόσμο, σε μια προσπάθεια, όπως η ίδια είπε, «για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με τους βιομήχανους, ούτως ώστε, να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, αλλά και της διασύνδεσης της με την πράσινη ανάπτυξη, με την καινοτομία, την έξυπνη βιομηχανία και την εφαρμογή των πυλώνων της βιομηχανικής μας πολιτικής για το 2030».

Στις δηλώσεις της, η Υπουργός ανέφερε πως, παράλληλα, καταγράφονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζει η κάθε βιομηχανική περιοχή, τα οποία είναι κυρίως πρακτικά και «στα οποία ελπίζουμε να βρούμε λύσεις άμεσες και γρήγορες».

«Έχουμε συζητήσει ήδη πολλές ιδέες, κάποιες από τις οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, όπου κοιτάζουμε τρόπους εκσυγχρονισμού και των συμβάσεων και του τρόπου διαχείρισης των βιομηχανικών περιοχών, αλλά και θεμάτων όπως καθαριότητας, χώρων στάθμευσης, και χώρων πρασίνου», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο επενδύει στη βιομηχανία του τόπου και γίνονται διάφορες προσπάθειες, με όλες τις βιομηχανικές περιοχές, για ν’ αναπτυχθούν σωστά και να αναβαθμιστούν «ούτως ώστε να είναι και όμορφες και πράσινες και ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε».

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κυπριακή βιομηχανία, η Νατάσα Πηλείδου δήλωσε ότι σίγουρα κατά την περίοδο του lockdown υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τις εξαγωγές και την παραγωγή, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι «η βιομηχανία γενικότερα είναι ένας σταθερός πυλώνας συνεισφοράς στην οικονομία και μπορεί να αποτελέσει και έναν από τους τρόπους ανάκαμψης της».

Ελπίζουμε, συνέχισε, πως με τα όσα μας έχει διδάξει η πανδημία και με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και που εφαρμόζουμε, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κανονική λειτουργία και την παραγωγή στο βαθμό που είναι δυνατό, ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά αυτά που ζήσαμε μέσα στην περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως το Υπουργείο της βρίσκεται δίπλα στο βιομηχανικό κόσμο «για να στηρίζουμε και για να ακούμε τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουμε», ενώ υπογράμμισε πως, τα επαγγέλματα στη βιομηχανία είναι από τα πιο ψηλά αμειβόμενα και υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες για εργοδότηση.

«Γι αυτό προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι η βιομηχανία προσφέρει ευκαιρίες και ότι είναι ένας τομέας στον οποίον μπορούμε να επενδύσουμε και ως χώρα αλλά και ο καθένας από εμάς για την καριέρα του», είπε.

Επιπρόσθετα, η Υπουργός ανέφερε στις δηλώσεις της ότι η βιομηχανία μας «έχει πολύ καλές ιδέες» και έφερε ως παράδειγμα τη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου (Λινόπετρας), όπου υπάρχουν σχεδιασμοί για δημιουργία κέντρου που θα προσφέρει υπηρεσίες σε εργαζόμενους, όπως βρεφοκομικό σταθμό, γυμναστήριο, εστιατόριο και Γραφείο του Πολίτη.

ΚΥΠΕ