Σε οριακά επίπεδα βρίσκονται τα αποθέματα αίματος στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Αντρούλλα Παναγιώτου, η οποία απευθύνει έκκληση στο κοινό να προσέλθει στους Σταθμούς Αιμοδοσίας και να δώσει αίμα πριν φύγει για διακοπές.

Σύμφωνα με την Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος ένας αριθμός αποθεμάτων, ωστόσο, σημείωσε, λόγω της χαμηλής προσέλευσης των αιμοδοτών, ενόψει διακοπών, τα συγκεκριμένα αποθέματα «κινδυνεύουν».

Απευθύνει έκκληση προς το κοινό να δώσει αίμα πριν φύγει για διακοπές, ώστε να μην διαταραχθεί η ασφάλεια στην επάρκεια αποθεμάτων.

Η κ. Παναγιώτου είπε πως οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς, αφού τα χειρουργεία δεν έχουν σταματήσει, ενώ αυτό τον καιρό αυξήθηκαν τα δυστυχήματα, τα οποία χρήζουν αρκετών ποσοτήτων αίματος.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Παναγιώτου τόνισε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα ο αγώνας για εξεύρεση αίματος να είναι καθημερινός.

Ερωτηθείσα για το επίπεδο αποθεμάτων αυτή τη στιγμή, ανέφερε πως το απόθεμα ασφαλείας είναι οριακό, για να προσθέσει ότι κάθε μέρα χρειάζονται 300 φιάλες αίματος, ώστε να καλυφθεί το απόθεμα ασφαλείας.