Συνολικά 14 αλλοδαποί, με ενδείξεις θυματοποίησης, εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο για στήριξη και προστασία τους.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που αφορούσαν στην εργασιακή εκμετάλλευση αλλοδαπών σε συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα στη περιοχή Αμμοχώστου, διοργανώθηκε επιχείρηση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τo Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και των λειτουργών του Γραφείου Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, «εντοπίστηκαν 14 αλλοδαποί με ενδείξεις θυματοποίησης, οι οποίοι με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, με σκοπό τη στήριξη και προστασία τους. Η επιχείρηση εμπίπτει στο πλαίσιο της συνδιαχείρησης/ανταλλαγής πληροφοριών τόσο με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, όσο και με το Γραφείο Επιθεωρήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την 1η Φεβρουαρίου, 2023, υπογράφηκε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Γραφείου Επιθεωρήσεων για θέματα συντονισμού και συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και πάταξης της εμπορίας προσώπων. Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στο πλαίσιο του γενικότερου Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν την ίδια μέρα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και η Υφυπουργός Κοινωνικής Ευημερίας, για τη συνεργασία στα θέματα που άπτονται της εμπορίας προσώπων.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.