Σε ισχύ βρισκόταν από τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί κίτρινη προειδοποίηση, ενώ από τις έντεκα το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα θα βρίσκεται σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση. Αναμένεται οτι η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει και σήμερα στους 44 βαθμούς.

H Κύπρος κατέγραψε χθες και το πρώτο περιστατικό θερμοπληξίας. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Λευκωσίας με σοβαρά συμπτώματα και δέχεται από αργά χθες το απόγευμα την δέουσα περίθαλψη. Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει τις συστάσεις του καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υγρών, να επιλέγουν ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να μην καταναλώνουν λαδερά φαγητά και αλκοόλ και όταν υποχρεωτικά πρέπει να βγουν σε εξωτερικό χώρο να βάζουν αντιηλιακή κρέμα και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου. Σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα όπως δυνατούς πονοκεφάλους, ατονία, ναυτία και ψηλή θερμοκρασία σώματος, να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό.

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι και σήμερα, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού.