Εντός Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους, την ώρα που μόλις 4-5 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανοίξει τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου.

 Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρους, οι διευθύνσεις των περισσότερων ξενοδοχείων της Λεμεσού έχουν δηλώσει πως θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει καθώς όλοι αναμένουν τις αποφάσεις για οικονομική στήριξη στη βάση της επιδότησης της εργασίας. 

«Το πιο βασικό είναι τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους, με ένα πλάνο μέχρι -τουλάχιστον- και τον Οκτώβριο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η θέληση των ξενοδόχων της Λεμεσού είναι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους αλλά πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις».

Στην αβεβαιότητα που υπάρχει στις μεγάλες αγορές της  Μ. Βρετανίας και της Ρωσίας, «που αποτελούν το 55% με 60% της δουλειάς μας», είπε ο κ.Θεοχάρους, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη και με τον υποβιβασμό του γειτονικού Ισραήλ στην κατηγορία Β’, «που ήταν μια ελπίδα».

Η Λεμεσός διαθέτει περίπου 13 χιλιάδες κλίνες σε αδειούχα καταλύματα και οι κρατήσεις  των ξενοδοχείων μας «είναι σχεδόν ανύπαρκτες», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού.