Νέα μέτρα καραντίνας στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε επαγγελματία υγείας στη Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σε ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Όπως πληροφορεί ο ΟΚΥπΥ, και οι δύο θάλαμοι τίθενται σε απομόνωση και καμία εισαγωγή νέων ασθενών δεν θα γίνεται σε αυτούς. Παράλληλα θα γίνει λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου όλου του προσωπικού, που ήρθε σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και όλων των ασθενών των συγκεκριμένων θαλάμων.

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει ακόμα ότι το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτό-παρακολούθησης της υγείας του. Επίσης, θα συνεχιστεί την ιχνηλάτηση όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.