Σε καραντίνα στην οικία της μπήκε από σήμερα το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, λίγο μετά το διάγγελμα που απηύθυνε στους Γερμανούς πολίτες νωρίτερα το απόγευμα, η καγκελάριος πληροφορήθηκε πως γιατρός που συνάντησε την περασμένη Παρασκευή για εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στο διάγγελμά της νωρίτερα η καγκελάριος εξήγγειλε νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό του κορωνοϊού που προσλαμβάνει ολοένα πιο ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, 24.714 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό στη γερμανική επικράτεια, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 92.

«Πρέπει να περιορίσουμε την δημόσια ζωή στο ελάχιστο ανεκτό σημείο. Έτσι σώζουμε ζωές», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως ολοκληρώσει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας είναι τα εξής:

– Ζητείται από τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους στο απολύτως ελάχιστο

– Στους δημόσιους χώρους θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου

– Η παραμονή σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο σε κάθε πολίτη μόνο του ή άνα δύο άτομα, δηλαδή με άλλο ένα άτομο που δεν ζει στο ίδιο σπίτι ή με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του

–  Ψώνια, επισκέψεις σε ιατρεία, διαδρομή προς τον τόπο εργασίας, κίνηση στον καθαρό αέρα και άσκηση για ένα άτομο μόνο του εξακολουθούν να επιτρέπονται

– Γιορτές κατά ομάδες σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους απαγορεύονται.

– Καταστήματα εστίασης κλείνουν, με εξαίρεση τις παραδόσεις τροφίμων κατ’ οίκον ή στο κατάστημα

– Επιχειρήσεις στον τομέα αισθητικής (στούντιο μασάζ, τατουάζ και κομμωτήρια) κλείνουν

– Στον ιατρικό τομέα δεν θα υπάρξουν περιορισμοί

Τα μέτρα ισχύουν για δύο εβδομάδες. H Άνγκελα Μέρκελ τόνισε δεν αποτελούν συστάσεις, αλλά κανόνες, η εφαρμογή των οποίων θα εποπτεύεται από την αστυνομία.

Με πληροφορίες από cnn.gr