Ο υποχρεωτικός έλεγχος επιβατών με τεστ PCR είναι μεταξύ των επιπρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου και τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ για το αεροδρόμιο Λάρνακας και των 19 για το αεροδρόμιο Πάφου, θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

Επίσης, από σήμερα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τίθενται σε ισχύ όλα τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα προς αναχαίτηση του κορωνοϊού, που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ισχύει η τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, όπως αυτές καθορίζονται στο διάταγμα.

Ακόμη, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, αναστέλλονται όλες οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων.

Αναστέλλονται επίσης οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων, ενώ για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος.

Τέλος, συστήνεται η μη διεξαγωγή όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες.