Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανακριτικό έργο και οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που φέρεται να έδινε ο 53χρονος γιατρός και η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καταφέρει εντός 7 ημερών να τα φέρει εις πέρας, ούτως ώστε να παρουσιάσει ενώπιον του δικαστηρίου την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.

Λαμβάνονται καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του γιατρού και των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, καθώς και από την μακρά λίστα των 102 ασθενών του γιατρού, τα ονόματα των οποίων φαίνονται στο σύστημα του ΟΑΥ, ούτως ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς έτυχαν τελικά εμβολιασμού από τον 53χρονο, με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως 3 ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, εμφανίζονται στο σύστημα του ΟΑΥ πως είναι εμβολιασμένοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Απαντήσεις αναμένονται και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 53χρονου, αφού σύμφωνα με πληροφορία που έχει λάβει η αστυνομία, φέρεται να χρηματιζόταν για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών.

Ο ίδιος, ανακρινόμενος, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.