Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7:15 το βράδυ η πρώτη άτυπη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στον υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρώτος έφτασε στον χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα αφίχθηκε και ο κ. Τατάρ. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε η κ. Σπέχαρ.  Κατά τις 19:10 οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν μαζί με την κ. Σπέχαρ έξω από την οικία της.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, Αναστασιάδης και Τατάρ θα έχουν στην αρχή σύντομη συνάντηση με τη συμμετοχή και της κ. Σπέχαρ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ενδέχεται πριν την αναχώρησή τους να ενημερώσουν την κ. Σπέχαρ για τα διαμειφθέντα κατά την κατ’ ιδίαν συνομιλία τους. Μετά τη συνάντηση ενδέχεται να εκδοθεί ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έχει δηλώσει, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρει στον κ. Τατάρ την ισχυρή του πολιτική βούληση να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.

Είπε, ακόμη, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει, μεταξύ άλλων, και το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και του σεβασμού των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ