Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δορά, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στους Ορείτες και στη Δορά, όπου η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στο Μούσερε, όπου η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 150 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 για εκκένωση της Πολιτικής Άμυνας με 30 άτομα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα,  5 εκσκαφείς, 2 προωθητές γαιών, 1 βυτιοφόρο, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 10 πτητικά μέσα, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, ενώ καθοριστική είναι και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι δεκάδες είναι οι εστίες της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς στην περιοχή Κουκλιών – Μουσερέ – Δοράς.

Ο κύριος Αλεξάνδρου δήλωσε συγκλονισμένος και ταυτόχρονα εξοργισμένος από την «εγκληματική ενέργεια που έχει συντελεστεί εναντίον της πατρίδας μας».

Όπως είπε, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων έχουν εντοπιστεί δεκάδες εστίες, που δείχνουν ότι κάποιοι «μετακινούνταν μεταξύ των χωριών και έβαζαν φωτιά», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.