Ακόμη μια υπόθεση διαδικτυακής απάτης εξετάζει το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά την καταγγελία 58χρονου, ότι απέστειλε 55.450 ευρώ σε γυναίκα στο εξωτερικό, η οποία για ένα χρόνο του υποσχόταν πως θα συναντηθούν στην Κύπρο, αν την βοηθούσε οικονομικά για συγγενικό της πρόσωπο που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ο 58χρονος κατήγγειλε χθες ότι, μεταξύ 2020-2021, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, γνώρισε την συγκεκριμένη γυναίκα, που του ανέφερε πως ήταν από την Ουκρανία και χρειαζόταν οικονομική βοήθεια για άρρωστο συγγενικό της πρόσωπο.
Ο παραπονούμενος προχώρησε, είτε μέσω συγκεκριμένης υπηρεσίας, είτε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, σε 14 αποστολές χρημάτων προς την γυναίκα αυτή, συνολικού ποσού 55.450 ευρώ.
Η γυναίκα, όπως ανέφερε ο 58χρονος , συνέχιζε να τον πιέζει να αποστείλει και άλλα χρήματα, χωρίς ωστόσο να υλοποιεί την υπόσχεση της ότι θα έρθει στην Κύπρο για να συναντηθούν με αποτέλεσμα να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο σταθμό μας ο εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται έξαρση όσο αφορά τις διαδικτυακές απάτες αφού μέχρι σήμερα καταγγέλθηκαν συνολικά 145 υποθέσεις μόνο στην επαρχία Λεμεσού.
Ο κ. Κυριάκου σημείωσε επίσης ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο καταγγέλθηκαν 25 υποθέσεις που αφορούσαν την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω διαδικτύου και τον Οκτώβριο καταγγέλθηκαν συνολικά 6 υποθέσεις.
Σημειώνονται ότι τους τελευταίους μήνες η Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες προειδοποιεί τον κοινό να είναι ιδαίτερα προσεκτικό με τις διαδικτιακές κινήσεις και συναλλαγές καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν πληθύνει παγκύπρια , οι καταγγελίες πολιτών προς την Αστυνομία, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα απάτης μέσω διαδικτύου.