Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου ο οποίος βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την συνεδρία του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το θέμα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Διοικητής της ΚΤ μετέφερε στον ΠτΔ και στον ΥΠΟΙΚ ότι είναι σε επαφή με τις κυπριακές τράπεζες οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι εκτεθειμένες στην ελβετική τράπεζα. 

Επιπλέον, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε πρωινή σύσκεψη, υπό τον ΠτΔ, με του Υπουργούς, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα και ανταλλάγησαν απόψεις, ενώ έδωσε κατευθύνσεις για την ΑΤΑ και για την Στατικότητα Κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς, επί του οποίου ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το σχέδιο που ετοιμάζει για να δοθεί λύση.  

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε επίσης κατευθύνσεις για το θέμα του ταμείου για τους αξιόγραφους και κουρεμένους καταθέτες και το θέμα του ανεργιακού των τραπεζικών υπάλληλων που έφυγαν με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Για το τελευταίο θέμα η Κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο στην Βουλή. 

Τέλος, ο ΠτΔ συναντήθηκε και με τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα.